CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل تناسب مکانی به منظور احداث نیروگاه های خورشیدی در استان خوزستان با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به روش فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP)

عنوان مقاله: تحلیل تناسب مکانی به منظور احداث نیروگاه های خورشیدی در استان خوزستان با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به روش فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP)
شناسه ملی مقاله: ETEC02_075
منتشر شده در دومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم حسین زاده - دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
میر مسعود خیر خواه زرکش - استادیار مدیریت منابع آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
عظیم صابری - کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS، دانشگاه شهید چمران اهواز

خلاصه مقاله:
انرژی را می توان یکی از عوامل اصلی و دخیل در رشد اقتصادی جوامع پیشرفته دانست. منابع انرژی تجدیدپذیر به عنوان ذخایری دوستدار محیط زیست و قابل دسترس، چشم انداز روشنی را در این زمینه فراهم نموده است و در این میان انرژی خورشیدی به عنوان منبع اصلی تمامی ذخایر دارای نقش تعیین کننده ای می باشد. هدف از این تحقیق بررسی قابلیت های روش فرآیندتحلیل شبکه ای (ANP) در مکان یابی نیروگاه های خورشیدی در استان خوزستان با تکیه بر توابع تحلیلی GIS است. روش ANP با طبیعت سیستماتیک و شبکه ای در برخورد با مسائل چند معیاره از قبیل مکان یابی، پتانسیل قابل قبولی در انتخاب بهترین مکان بر مبنای داده ها و دقت به کارگیری شده را دارد. در این مطالعه، با جویا شدن نظرات کارشناسی، عوامل مختلف دخیل در مکان یابی نیروگاه های خورشیدی از منابع گوناگون شناسایی و جمع آوری شدند. این عوامل شامل نزدیکی به پست هی توزیع برق، مناطق مسکونی، منابع آب و راه های منطقه و میزان ساعت آفتابی، ابرناکی، تابش کلی خورشیدی، درجه حرارت منطقه و همچنین کاربری اراضی، شیب و ارتفاع و جهت شیب می باشد که پس از اصلاحات لازم، وارد محیط GIS شدند. سپس به منظور استانداردسازی لایه های مذکور از روش فازی استفاده شده است. در ادامه، لایه های اطلاعاتی با به کارگیری روش ANP و تعیین اوزان متناسب، با هم تلفیق شدند و نقشه اولویت استقرار مکانی نیروگاه های خورشیدی استان خوزشتان حاصل شد، که مکان های مناسب احداث این صنعت را در سطح استان خوزستان نشان میدهد که شامل مناطق شرق و جنوب شرقی استان و در اطراف شهرهای با غلمک، هندیجان، و بهبهان می باشد.

کلمات کلیدی:
نیروگاه های خورشیدی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، فرآیند تحلیل شبکه ای استان خوزستان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/222349/