CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تغییر پذیری مکانی و همبستگی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک سطحی به کمک تکنیک زمین آمار ( مطالعه موردی : بخشی ازاراضی شمال آق قلا )

عنوان مقاله: بررسی تغییر پذیری مکانی و همبستگی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک سطحی به کمک تکنیک زمین آمار ( مطالعه موردی : بخشی ازاراضی شمال آق قلا )
شناسه ملی مقاله: SSCI10_212
منتشر شده در دهمین کنگره علوم خاک ایران در سال 1386
مشخصات نویسندگان مقاله:

تکتم تاچگردان - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه خاکشناسی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه ع
شمس الله ایوبی - استاد یار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
فرهاد خرمالی - استاد یار گروه خاکشناسی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و م
شعبان شتایی - استاد یار گروه جنگلداری، دانشکده جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و من

خلاصه مقاله:
خصوصیات خاک متغیرهای پیوسته ای هستند که تغییرات مکانی از خود نشان می دهند . برای بررسی آنها می توان از زمین آمار استفاده نمود . زمین آمار شاخه ای از علم آمار کاربردی است که قادر به در نظر گرفتن جزء وابسته به مکان تغییرات است و به برآورد خصوصیت موردنظر مکانی که نمونه برداری نشده با استفاده اطلاعات نقاط نمونه برداری شده با تخمینگر های آماری خود می پردازد واز این جهت نسبت به آمار کلاسیک دارای برتری می باشد . بررسی همبستگی مکانی، انتخاب بهترین الگوی تغییر نما جهت استفاده از آن در کریجینگ به روش صحت تخمین و آنالیز خطا، میانیابی خواص خاک و تعیین فواصل بهینه نمونه برداری جهت مطالعات بعدی از جمله قابلیت های این روش آماری است . امینی (1378) وجود همبستگی بالای بین کلرو هدایت الکتریکی خاک را نشان داد وبرای متغیر های کلر مدل کروی با دامنه 1000 متر، هدایت الکتریکی خاک با دامنه 1,3 کیلومترو برای ازت نیتراتی مدل کروی با دامنه 400 متر را پیشنهاد داد . لوپز - گرانداس وهمکاران (2003) از میان خصوصیات فیزیکی و شیمیایی تغییرات مکگانی را از 21,2 متری برای pH تا 74,5 متری برای سیلت در منطقه مونکلوا تعیین کردند . سان و همکاران (2003) نشان دادند که تغییرات خصوصیات خاک از جمله pH ، ماده آلی و فسفرو پتاسیم در بازه زمانی 12 سال بیشتر مکانی بوده تا زمانی، و بیشترین تغییرات مکانی را به pH وکمترین تغییرات را به دیگر خصوصیات در منطقه ای در چین ارتباط دادند . در این تحقیق به بررسی ساختار مکانی متغیر های رس، سیلت، شن و وزن مخصوص ظاهری، از پارامترهای فیزیکی خاک خاک و آهک و ماده آلی و pH از خصوصیات شیمیایی خاک و تعیین همبستگی مکانی بین متغیر های فوق درمنطقه مورد نظر می پردازد .

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/24105/