CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

راهکارهای پایداری برای آسایش در اقلیم سرد با بهره گیری از مدلهای: دمای مؤثر و زیست - اقلیمی (اولگی)، مطالعه موردی (شهرستان نمین اردبیل)

عنوان مقاله: راهکارهای پایداری برای آسایش در اقلیم سرد با بهره گیری از مدلهای: دمای مؤثر و زیست - اقلیمی (اولگی)، مطالعه موردی (شهرستان نمین اردبیل)
شناسه ملی مقاله: GUPSD01_0685
منتشر شده در اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

امین اقلیمی - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال، خلخال، ایران
حسن ستاری ساربانقلی - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
محمد عدالت خواه - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال، خلخال، ایران

خلاصه مقاله:
توسعه پایدار در حیطه معماری به سه موضوع پایه ای اقتصاد، محیط زیست و جنبه اجتماعی می نگرد. هدف طراحی پایدار، یافتن راه حلی معمارانه است که همزیستی این سه جنبه را تأمین کند. طراحی ساختمان بطور سازگار و هماهنگ با اقلیم منطقه یکی از مواردی بوده که معماران همواره به آن توجه داشته اند. در این تحقیق با توجه به موقعیت جغرافیایی شهرستان نمین واقع در استان اردبیل، که اقلیم سرد قرار گرفته است، به بررسی وضعیت اقلیمی این شهرستان با استفاده از روشهای دمای مؤثر، زیست – اقلیمی (اولگی)، پرداخته شده است. روش تحقیق به صورت توصیفی- تحلیلی با استفاده از مطالعات کتابخانه ای می باشد، که با توجه به نمودارها و جداول و تحلیل آنها صورت می گیرد. برای دستیابی به اهداف پژوهش و بررسی شیوه های مختلف معماری همساز با اقلیم، از یک دوره آماری 10 ساله (1381-1390) سازمان هواشناسی استفاده شده است. بر اساس نتایج بدست آمده جهت گیری ساختمان باید طوری باشد که از حداکثر انرژی تابشی استفاده کند و حجم و پلان ساختمان بصورت فشرده طراحی گردد و از مصالح با ظرفیت حرارتی بالا و مقاوم استفاده شود و ساختمان در جهت باد نامطلوب کمترین سطح و بازشو را داشته باشد و سطح خارجی ساختمان در برابر حجم مورد پوشش، به حداقل برسد.

کلمات کلیدی:
معماری همساز با اقلیم، دمای مؤثر، زیست- اقلیمی (اولگی) شهرستان نمین، معماری پایداری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/266325/