CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیرات تعداد تردد اسکیدرچرخ لاستیکی (تیمبرجک) و شیب طولی بر روی کوبیدگی خاک جنگل (مطالعه موردی: سری 11حوزه شفارود)

عنوان مقاله: بررسی تاثیرات تعداد تردد اسکیدرچرخ لاستیکی (تیمبرجک) و شیب طولی بر روی کوبیدگی خاک جنگل (مطالعه موردی: سری 11حوزه شفارود)
شناسه ملی مقاله: NRREFS02_009
منتشر شده در دومین همایش ملی منابع طبیعی ایران با محوریت علوم جنگل در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدعبدالقاسم حیدری - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان
رامین نقدی - دانشیار مهندسی جنگل، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان
عقیل مرادمند جلالی - مربی دانشگاه پیام نور رشت
لطیف محمودی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان

خلاصه مقاله:
خاک منبع بنیادی و ضروری جنگل است که برای تشکیل آن فرایندی طولانی مدت نیاز است و از طرفی یکی از مهمترین اصول مدیریت خاک، پایداری دراز مدت حاصخیزی آن است. اکثر ماشین آلاتی که در جنگل به کارگرفته می شود ماشین آلات سنگینی هستند که در موقع بهره برداری محصولات چوبی جنگلی صدمه جدی به خاک وارد می کند. بنابراین در این مطالعه میزان کوبیدگی خاک در شیب های طولی متفاوت در اثر تردد اسکیدر چرخ لاستیکی تیمبرجک بررسی شده است. این تحقیق در سری 11 شفارود مورد بررسی قرار گرفته است. نمونه برداری خاک با استفاده از روش نمونه برداری با سیلندر از عمق 0-10 سانتی متر به خاطر تاثیرپذیری زیاد این افق از عملیات چوبکشی در دو کلاسه شیب بالای 20% و کلاسه شیب پایین20% انجام شده است. نتایج نشان داد که اثر متغیرهای شیب طولی و تعداد تردد بر روی میزان وزن مخصوص ظاهری خاک درسطح 99 درصد معنی دار می باشد، همچنین در شیب های بالای 20% و ترددهای شدید اسکیدر چرخ لاستیکی (تیمبرجک) وزن مخصوص ظاهری خاک افزایش می یابد. با این وجود تغیرات کاهش خصوصیات فیزیکی خاک نشان می دهد که با افزایش شیب و تعداد تردد میزان کوبیدگی خاک افزایش می یابد.

کلمات کلیدی:
کوبیدگی خاک، شیب طولی مسیر، سطح تردد، وزن مخصوص ظاهری، اسکیدر تیمبرجک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/267933/