CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رفتار لرزه ای بادبندکابلی به عنوان سیستم جدید مهاربندی

عنوان مقاله: بررسی رفتار لرزه ای بادبندکابلی به عنوان سیستم جدید مهاربندی
شناسه ملی مقاله: NTA01_140
منتشر شده در اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدرضا محمدیان صبحی - دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد سازه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، دانشکده فنی مهندسی، مراغه، ایران.
محمدعلی لطف الهی یقین - استاد دانشکده فنی مهندسی عمران دانشگاه تبریز، دانشگاه تبریز، دانشکده فنی مهندسی عمران، تبریز، ایران.

خلاصه مقاله:
بادبند کابلی یکی از جدیدترین نمونه های سیستم مهاربندی می باشد که با توجه به عدم خرابی و مقاومت کششی بالا، می توان به عنوان سیستم مهاربندی در سازه های معمولی و سازه های خاصی که قرار است جابجایی سازه به کمترین مقدار برسد، به کار برد. این سیستم به دلیل وزن و حجم کم می تواند از نظر سازه ای و معماری مورد بحث و بررسی قرار گیرد، سطح مقطع کابل بسیار کوچکتر از سطح مقطع فولاد مصرفی در بادبند بوده و به جهت حجم کمی که کابل اشغال می کند، طراحی بازشو ها در سیستم بادبندکابلی بسیار راحتتر می تواند صورت پذیرد. هدف از پژوهش انجام یافته در این مقاله، معرفی سیستم بادبند کابلی با صفحه فولادی در وسط، بعنوان یک سیستم جدید، جهت مقاوم سازی ساختمانهای فولادی و نشان دادن کارآیی آن در افزایش شکل پذیری سازه و بهبود وضعیت استهلاک انرژی می باشد. با استفاده از نرم افزار آباکوس، بادبند کابلی با صفحه فولادی در وسط و بدون صفحه، مدلسازی شده و با تعیین مشخصات مقاطع و مصالح استفاده شده در مدلها، به بررسی و مقایسه آنها پرداخته شد. در طراحی ساختمانها در برابر زلزله چنانچه ساختمان تا قبل از انهدام، انرژی بیشتری را مستهلک کند شکل پذیرتر و از لحاظ سازه ای مورد پسندتر است، در این پژوهش با بررسی منحنی ظرفیت بادبندهای مورد مطالعه میزان استهلاک انرژی بادبندها مقایسه شده و مدلی که انرژی بیشتری را مستهلک می کند تعیین گردید

کلمات کلیدی:
بادبندکابلی؛ سیستم مهاربندی؛ جذب انرژی؛ افزایش سختی سازه؛ بهبود شکل پذیری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/279698/