CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی موانع بازارچه های مرزی و تأثیر آن بر روی توسعه پایدار محلی و ارائه راه حل در قالب طرح معماری (نمونه موردی: بازارچه مرزی شهر مریوان)

عنوان مقاله: بررسی موانع بازارچه های مرزی و تأثیر آن بر روی توسعه پایدار محلی و ارائه راه حل در قالب طرح معماری (نمونه موردی: بازارچه مرزی شهر مریوان)
شناسه ملی مقاله: ASUSC01_567
منتشر شده در اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

ارسلان طهماسبی - دکتری معماری و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
قادر بایزیدی - دکتری معماری و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
سیدمحمد خورسندی - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علوم و تحقیقات کردستان

خلاصه مقاله:
تجارت خارجی نقش قابل ملاحظه ای در توسعه پایدار بازی می کند. اقتصاددانان اهمیت ویژه ای برای تجارت خارجی در روند توسعه مناطق مرزی و ملی قائل هستند و از آن به مثابه موتور رشد اقتصادی نام می برند. مبادلات منطقه ای همواره یکی از قدیمی ترین ابزارهای رشد و توسعه اقتصادی بوده است و این گونه مبادلات به ویژه در نواحی مرزی، هم در جهت توسعه اقتصادی های محلی و هم برای توسعه تجارت و همکاریهای منطقه ای، مفید بوده است. ایجاد بازارچه های مشترک مرزی از شناخته شده ترین روشهای توسعه مناطق مرزی به شمار می رود و امروزه بیشتر کشورهای جهان تلاش می کنند برای توسعه مناطق مرزی، برقراری عدالت اقتصادی و اجتماعی و گسترش همکاری های متقابل منطقه ای، اقدام به تأسیس چنین بازارچه هایی نمایند. بطوریکه یکی از موارد ا ساسی، راه های توسعه در مناطق مرزی می باشد. از اهداف اولیه ایجاد بازارچه های مرزی ارتقاء بخشیدن به سطح زندگی اقتصادی، اجتماعی مردم مرزنشین، ایجاد اشتغال سالم، تأمین درآمد مشروع و قانونی برای مرزنشینان و کاهش قاچاق بوده است. بر اساس پژوهشهای انجام شده قوانین و مقرات حاکم بر اداره امور بازارچه ها در راستای اهداف تعریف شده در آئین نامه تشکیل بازارچه مرزی نیست. و عملاً توسعه این منطقه مرزنشین مسئله برانگیز است، از آنجا که بازارچه ها در هنجار قانونی خود عمل نمی کنند، و در نتیجه انعکاس اقتصادی چندانی در خود مناطق ندارد. این مقاله سعی در بررسی موانع و مشکلات موجود در بازارچه مرزی باشماق مریوان در عدم دستیابی به اهداف اولیه تعیین شده برای بازارچه های مرزی دارد. یکی از راه های گسترش تجارت خارجی وجود زیرساختهای لازم جهت انجام این امر است، نتایج تحقیق حاکی از کمبود زیرساخت مناسب و مرکزی برای ارائه و عرضه، خدمات و م حصولات منطقه در بازارچه مرزی مریوان بعنوان اصلی ترین موضع عدم بهره وری مناسب بازارچه برای مردم منطقه مطرح می باشد. این مقاله از روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع اسنادی، کتابخانه ای و میدانی داده ها و اطلاعات جمع آوری شده از طریق نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

کلمات کلیدی:
شهرستان مریوان، بازارچه مرزی، توسعه پایدار محلی، طراحی مرکز ارائه محصولات

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/295221/