CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر تنظیم کننده های رشد (اکسین و سیتوکینین ) و اثرات متقابل آنها بر میزان کالوسزایی و رویانزابیگامتی از کشت بساک دو واریتهی خیار ( Cucumis sativus L.)

عنوان مقاله: بررسی اثر تنظیم کننده های رشد (اکسین و سیتوکینین ) و اثرات متقابل آنها بر میزان کالوسزایی و رویانزابیگامتی از کشت بساک دو واریتهی خیار ( Cucumis sativus L.)
شناسه ملی مقاله: NBCI08_0986
منتشر شده در هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

یونس حمیدوند - دانشجوی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه بوعلی سینا همدان
محمدرضا عبداللهی - استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بوعلی سینا
مهرداد چایچی - مربی پژوهشی مرکز تحقیقات همدان
سیدسعید موسوی

خلاصه مقاله:
در این پژوهش ، غلظت های مختلف برخی از تنظیم کننده های رشد در طی کشت بساک و القا کالوس و رواین گامتی خیار در محیط کشت (MS) موردبررسی قرار گرفت . آزمایش به صورت فاکترویل در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده گردید . سطوح مختلف هومون (بدون هورمون به عنوان شاهد، توفوردی در دو سطح 2 و 5 میکرومول، نفتالین استیک اسید در دو سطح 2 و 5 میکرومول ، کاینتین در سه سطح 0.5،1.0 و 1.5 میکلومول در ترکیب با 2 میکرومول توفوردی و بنزیل آمینو پورین نیز در سه سطح 0.5، 1/. و 1.5 میکلومول د رترکیب با 2 میکرومول توفوردی ) نظر گرفته شدند . نتایج نشان داد که اختلاف معنی درای بین انواع و غلظت های مختلف تنظمی کمننده های رشد گیاه یاز نظر میزان کلاوسزایی و همچنین رویان زایی در کشت بساک دو واریته خیار وجود دارد . استفاده از 2 میکرومول توفوردی در ترکیب با 1/5 میکرومول کانیتین بیشترین درصد کالوسزایی از بساکها را درد واریته اصفهانی نشان دادند . همچنین کاربرد 2 میکرومول توفوردی در ترکیب با 1/0 میکرومول بنزیل آمینو پورین در محیط کشت بیشترین میانگین تعداد رویان به ازای هر بساک را در کشت بساک واریته بتا آلا خیار ایجاد کردند .

کلمات کلیدی:
خیار، کشت بساک، کالوسزایی ، رویا نزایی ، تنظیم کننده های رشد گیاهی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/377578/