CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر باز زنده سازی هویت شهری بر خاطره جمعی شهروندان (نمونه موردی محدوده شرق بازار ارومیه پروژه میدان امام خمینی ارومیه)

عنوان مقاله: تاثیر باز زنده سازی هویت شهری بر خاطره جمعی شهروندان (نمونه موردی محدوده شرق بازار ارومیه پروژه میدان امام خمینی ارومیه)
شناسه ملی مقاله: ICOHACC01_718
منتشر شده در کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه اکبری - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر
سعید خوش نیت - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

خلاصه مقاله:
رهیافت باز زنده سازی شهری به منظور سامان بخشیدن به مشکلات اجتماعی ،اقتصادی و فرهنگی موجود در بافت های فر سوده و تاریخی لحاظ می گردد. کاهش تدریجی جمعیت در ساختمان ها و فضاهای فرسوده و رها شده ی شهری موجب، تجمع افرادبزه کار و گروه های پرخطراجتماعی میشود و فرآیند تغییر و افت شهری را به وجودمی اورد. باز زنده سازی هویت شهری راهکاری دراصلاح و بهبود این وضعیت می باشد باز زنده سازی بافت تاریخی و سنتی شهر حائز اهمنیت ویژه ای است .بخاطر اینکه بافرهنگ وتمدن و هویت ان شهر ارتباط مستقیمی دارد به همین خاطر باید ساختار اجتماعی از طریق ابزارهای فرهنگی تجدید حیاط بیابد. هدف از این پژوهش بررسی هویت شهری و بافت تاریخی اطراف بازار تاریخی ارومیه با بررسی نمونه موردی اراضی شرق میدان امام خمینی ارومیه با تکیه بر کاربری های خدماتی مقیاس شهر به پویایی حوزه همجوار کمک می کند. باتداوم سکونت، بر پایه تامین خدمات مطلوب محلی و، تبعیت از بافت بومی و سنتی در عین احترام به ارزش های هویتی بافت تاریخی امکان تحقق نیازهای روز در مقیاس مرکز شهر ارومیه را مطرح می کند و بر کیفیت زندگی ساکنان و کسبه تاثیرات مثبتی اعمال خواهد نمود روش تحقیق توصیفی تحلیلی و روش جمع اوری اطلاعات کتابخانه ایا سنادی و میدانی می باشد.

کلمات کلیدی:
باز زنده سازی ، هویت ، خاطره جمعی ، محدوده شرق بازار ارومیه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/410185/