CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین تعداد واحدهای جریانی در یک مخزن کربناته با استفاده از مفهوم شاخص منطقه جریانی و روش پلات اصلاح شده لورنز (در سازند سروک)

عنوان مقاله: تعیین تعداد واحدهای جریانی در یک مخزن کربناته با استفاده از مفهوم شاخص منطقه جریانی و روش پلات اصلاح شده لورنز (در سازند سروک)
شناسه ملی مقاله: CHCONF01_031
منتشر شده در کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

احسان جعفربیگی - دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه، گروه مهندسی نفت، امیدیه، ایران
حکیمه امامی پور - استادیار، دانشکده منابع طبیعی، گروه محیط زیست، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ایران

خلاصه مقاله:
یکی از روش های تخمین تراوایی استفاده از مفهوم واحدهای جریانی هیدرولیکی است. یک واحد جریانی، حجمی از سنگ مخزن است که به طور عمودی و جانبی پیوسته و قابل پیش بینی بوده و خصوصیات زمین شناسی و پتروفیزیکی تأثیر گذار بر روی جریان سیال در درون آن ثابت است و به طور مشخص از سایر حجم های سنگ متفاوت می باشد. هدف از بررسی ویژگی های مخزنی، مشخص کردن توزیع فضایی شاخص های پتروفیزیکی مانند، تخلخل، تراوایی و اشباع شدگی است. روابط تخلخل- تراوایی می تواند در چارچوب واحدهای جریان هیدرولیکی به منظور تعیین سنگ های مخزنی ناهمگن به کار گرفته شود. در این پروژه از روش های شاخص منطقه جریانی (آنالیز احتمال نرمال، آنالیز هیستوگرام) و روش نمودار اصلاح شده لورنز جهت معین کردن تعداد واحدهای جریان استفاده شده است. در این پروژه با توجه به نتایج، نشان داده شده است که روش آنالیز هیستوگرام دارای محدودیت های ذاتی می باشد. در این روش جدایش توزیع های روی هم افتاده مشکل می باشد و عملاً در بسیاری از موارد بخاطر مشکل بودن تشخیص پراکندگی منطقه های حد واسط، این روش کاربردی ندارد. اما روش استفاده از نمودار اصلاح شده لورنز ساده ترین روش برای تعیین حداقل تعداد واحدهای جریان می باشد. در این پروژه تعداد واحدهای جریان در دو روش نمودار اصلاح شده لورنز و روش پلات احتمال نرمال تعداد 6 واحد جریان نشان داده است. هر چند که اگر تفاوتی در تعیین تعداد واحدهای جریان در این دو روش مشاهده شود، امری بدیع می باشد، زیرا اساس تعیین تعداد واحدهای جریان در این دو روش با هم متفاوت می باشد، که پس از تعیین تعداد واحدهای جریان مخزن می توان تراوایی جدید را در چاه و در ادامه تراوایی را در چاه های فاقد مغزه محاسبه نمود.

کلمات کلیدی:
تراوایی، واحدهای جریان هیدرولیکی مخزن، شاخص منطقه جریانی، آنالیز احتمال نرمال، آنالیز هیستوگرام، آنالیز نمودار اصلاح شده لورنز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/412569/