CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کاربرد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی در بهینه سازی پارامترهای مدل در برآورد فرسایش و رسوب EPM (مطالعه موردی: حوزه آبخیز تنگ بستانک)

عنوان مقاله: کاربرد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی در بهینه سازی پارامترهای مدل در برآورد فرسایش و رسوب EPM (مطالعه موردی: حوزه آبخیز تنگ بستانک)
شناسه ملی مقاله: NACONF04_077
منتشر شده در چهارمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

یدالله مهدوی - دانش آموخته کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان
محمد کاظمی - دانشجوی دکتری آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان
پیمان رضائی - استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه هرمزگان

خلاصه مقاله:
یکی از مدل های شناخته شده در برآورد فرسایش و رسوب مدل EPM است. در این تحقیق کارایی سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی در بهینه سازی مدل یادشده با مطالعه موردی درحوزه آبخیز تنگ بستانک شیراز مورد بحث قرار می گیرد. بدین منظور استفاده از قابلیت های سنجش از دور در بالابردن دقت پارامترهای این مدل و ترکیب این اطلاعات در محیط GIS بمنظور مدلسازی صحیح مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد استفاده از داده اهی حاصل در مقایسه با روش های سنتی و قضاوت کارشناسی دقت بیشتری را نشان می دهد. نتایج نشان داد که بیشتر سطح حوزه دارای خطر فرسایش شدید می باشد. این سطح معادل 3609/25 هکتار است و پس از آن کلاس خطر فرسایش متوسط با 40/92% بیشترین سطح از حوزه را به خود اختصاص داده است. کلاس خطر فرسایش خیلی شدید با 0/21% کمترین سطح را بخود اختصاص داده، با تحلیل های رستری و استفاده توأم RS و GIS میزان فرسایش ویژه 1174/89 متر مکعب در کیلومتر مربع در سال و 869/41 متر مکعب بر کیلومتر درسال برای این حوزه فاقد آمار برآورد گردید.

کلمات کلیدی:
مدل EPM، فرسایش و رسوب، تصویر ماهواره ای، سیستم اطلاعات جغرافیایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/472500/