CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

هم پیوندی باز طراحی ساختار فضایی شهرهای طبیعی- تاریخی با محوریت برندسازی تجاری تصویر گردشگری شهر (مطالعه ی موردی: محور طاقبستان کرمانشاه)

عنوان مقاله: هم پیوندی باز طراحی ساختار فضایی شهرهای طبیعی- تاریخی با محوریت برندسازی تجاری تصویر گردشگری شهر (مطالعه ی موردی: محور طاقبستان کرمانشاه)
شناسه ملی مقاله: AUUM01_132
منتشر شده در اولین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

آیت گنجی مراد - دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه هنر، استان تهران، شهرتهران

خلاصه مقاله:
در مناطق مستعد توسعه صنعت گردشگری، باید به دنبال عوامل محرک جریان گردشگری بود، توسعه گردشگری راه حل کلی برای رفع همه مسائل نیست، اما راهبردی مناسب، برای توسعه پایدار و کاهش محرومیت مناطق، پیش روی برنامه ریزان قرار خواهد داد. شهر پایدار و توسعه یافته، شهری است که در حین رشد، توسعه و ایجاد فضاهای جدید، ارتباط منطقی و منسجم بین فضاهای جدید و قدیم برقرار نموده و یکپارچگی و هویت شهر را حفظ و تقویت نماید. توسعه سریع و روز افزون شهرهای ایران به سبب موقعیت تاریخی، جغرافیایی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی درکشور، لزوم توجه هرچه بیشتر و دقیقتر به اصول توسعه پایدار را در هرگونه برنامه ریزی برای توسعه شهرها نمایان می سازد. در راستای دستیابی به اهداف تبیین شده برای توسعه پایدار شهرها، ساماندهی و احیاء مرکز تاریخی شهر با توجه به موقعیت استراتژیک آن نسبت به ساختار شهر و جایگاه تاریخی و ذهنی آن در نزد شهروندان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مقاله بر آن است تا ضمن بررسی آثار رویکرد برندسازی تجاری تصویر گردشگری شهر، با استفاده از تجارب جهانی در امر برندسازی در شهرهای کهن و اصول و معیارهای مستخرج از جمع بندی آنها به شناسایی مولفه ها و عناصر فضایی – عملکردی موثر در باز طراحی ساختار فضایی شهر بپردازد. این تحقیق، پژوهشی تحلیلی است که شامل 2 بخش مبانی نظری و نمونه موردی است که در بخش مبانی نظری تحقیق دارای رویکردی کیفی می باشد که جمع آوری داده ها از طریق بررسی های اسنادی و کتابخانه ای انجام یافته و در بخش نمونه موردی از طریق مطالعات میدانی وپرسش نامه های مردمی اطلاعات بدست آمده است. در تحلیل داده ها در بخش مبانی نظری نظریه ها با رویکرد کیفی و روشی تحلیلی، مورد بررسی موشکافانه قرار گرفته و ارتباطات و ماحصل آن تبیین مدل پژوهش و شناسایی متغیرهای پژوهش بوده است. در بخش نمونه موردی تحلیل داده ها از یک سو مبتنی بر تجزیه و تحلیل ها براساس مدل سوات است و از سوی دیگر داده های جمع آوری شده از پرسش نامه ها براساس روش تحلیلی و رویکردی کمی با ابزار SPSS تحلیل شده است. بنابراین برندسازی از طریق طراحی شهری ساختارهای فضایی شهرها به خصوص شهرهای با پتانسیل بالای طبیعی و ارزش تاریخی میتواند از مهمترین روش ها برای جذب گردشگر باشد، یک شهر باید طی یک دوره زمانی خود را با یک مشخصه خاص به جهانیان بشناساند تا گردشگران بر اساس آن مشخصه، مقصد خود را تعیین کنند. به همین دلیل مسئله ی اصلی که در شهر کرمانشاه باعثه ناتوانی در جذب گردشگر و نبود بازارهای هدف شده است بی توجهی به این محورهای باارزش تاریخی و نبود برنامه ریزی و طراحی شهری در جهت این رویکرد است.

کلمات کلیدی:
گردشگری شهری، شهرهای طبیعی- تاریخی، برندسازی، تصویر تاریخی شهر، طاقبستان،کرمانشاه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/544197/