CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بهینه سازی انرژی روشنایی روز یک ساختمان نمونه با درنظرگرفتن اثرپنجره در کاهش مصرف انواع انرژی های دیگر (سرمایشی وگرمایشی)

عنوان مقاله: بهینه سازی انرژی روشنایی روز یک ساختمان نمونه با درنظرگرفتن اثرپنجره در کاهش مصرف انواع انرژی های دیگر (سرمایشی وگرمایشی)
شناسه ملی مقاله: EECIT01_039
منتشر شده در کنفرانس بین المللی چشم انداز 2020 و پیشرفت های تکنولوژیک مهندسی برق، کامپیوتر و فناوری اطلاعات در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی مهرابی - دانشجوی کارشناسی ارشد، ممیزی انرژی،مجتمع صنعت آب وبرق اصفهان
فریبرز جهانشاه - استادیار، دکترا - مکانیک و مواد، انرژی خورشیدی، مجتمع صنعت آب وبرق اصفهان
علیرضا مستوفی زاده - دانشیار، دکترا - مکانیک ، تبدیل انرژی ، دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان

خلاصه مقاله:
امروزه استفاده از انرژی های طبیعی در طراحی ساختمان پایدار مد نظر بسیاری از طراحان و معماران است. در پژوهش حاضر به موضوعروشنایی روز به عنوان یکی از این موارد و اثر بهینه سازی ابعاد پنجره در کاهش مصرف انواع انرژیهای دیگر با رویکرد مصرف انرژیساختمان (سرمایشی – گرمایشی) برای یک ساختمان نمونه پرداخته شده است. در این راستا مجموعه اقداماتی راکه می توان درجهت دست یابی به کاهش انرژی درساختمان انجام داد به تفکیک مشخص و با توجه به روشنایی ساختمان مورد بررسی قرار گرفت.به عنوان نمونه موردی، با بررسی وضعیت موجود ساختمان دانشکده فنی شهید رجایی شیراز و تحلیل آن بوسیله نرم افزارهایDesignBuilder ،Radiance Ecotect انجام و مقایسه گردید. نتایج بدست آمده عموما در ارتباط با تغییر ابعاد پنجره ها در ایجاد آسایش حرارتی با دریافت بیشترین میزان روشنایی روز وحداقل مصرف انرژی می باشد. .در نهایت با در نظر گرفتن تغییرات انجامشده وتحلیل دوباره با استفاده از نرم افزارها امکان کاهش مصرف انرژی تا حدود 24 درصد در این نمونه بدست آمد.

کلمات کلیدی:
ارزیابی روشنایی، شبیه سازی ،ممیزی انرژی، DesignBuilder،Radiance Ecotect

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/572046/