CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

چگونگی طراحی فرم جهت ادراک بهتر و ایجاد تصویر ماندگار با روش شناخت نمای کلی و جزیی (مطالعه موردی: سه مورد از بناهای آرامگاهی)

عنوان مقاله: چگونگی طراحی فرم جهت ادراک بهتر و ایجاد تصویر ماندگار با روش شناخت نمای کلی و جزیی (مطالعه موردی: سه مورد از بناهای آرامگاهی)
شناسه ملی مقاله: ICSAU04_2466
منتشر شده در چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

موسی شاکری - استادیار گروه معماری دانشگاه بجنورد

خلاصه مقاله:
موضوع مورد بحث در ارتباط با چگونگی طراحی فرمهای معماری جهت ادراک بهتر و ایجاد تصویر ماندگاراست. شناخت صحیح عوامل ادراکی موثر در نحوه دیدن فرم های معماری، می تواند به طراحان در ایجاد فرم هایجذاب و مناسب هر محیط، کمک شایانی نماید. این مقاله بر روی ادراک حسی متمرکزشده و از دیدگاهروانشناسی کل گرا (گشتالت) موضوع را بررسی می کند. روش تحقیق بهصورت کیفی بوده و بر اساس مطالعاتموردی بر روی بناهای آرامگاهی انجامگرفته است. نحوه گزینش انتخاب بر روی بناهایی بوده که از تمامیجهات قابل رویت بوده و تا حدی یک تصویر ماندگار در ذهن بیننده باقی می گذارند. هدف از تحقیق، دستیابیبه ابزارهای مورد لزوم در هر یک از جنبه های طراحی کلیات فرم و جزییات آن است. با روش شناختویژگی های نمای کلی و جزیی فرم ها در ارتباط با عوامل موثر در ادراک ناظر، مواردی به عنوان نمونه بیان شده ومصادیق کاربردی آن در بناهای مورد نظر ارایه شده است. نتایج نشان می دهد که شناخت و کاربرد صحیحابزارهای طراحی در این زمینه می تواند منجر به ایجاد یک تصویر مناسب و ماندگار از بنا شود.

کلمات کلیدی:
ادراک فرم، نمای کلی، نمای جزیی، طراحی معماری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/620204/