CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره ی آبی گیاه خرزهره (Nerium oleander L.) بر فنولوژی و صفات فیزیولوژیک گیاه خارشتر (Alhagi maurorum Medik.)

عنوان مقاله: بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره ی آبی گیاه خرزهره (Nerium oleander L.) بر فنولوژی و صفات فیزیولوژیک گیاه خارشتر (Alhagi maurorum Medik.)
شناسه ملی مقاله: BIOTECH01_149
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در بیوتکنولوژی در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهرداد چاجی - مرکز تحقیقات آزمایشگاهی و زیست شناسی بیرجند، بیرجند، ایران

خلاصه مقاله:
امروزه اثرات نامطلوب مواد شیمیایی سنتزی مانند علف کش ها بر انسان و محیط زیست از کسی پوشیده نیست؛ و پیشرفت تکنولوژی و علوم گیاهی به سمت استفاده از مواد طبیعی است. مانند استفاده از عصاره گیاه خرزهره و تاثیر آن بر عملکرد فیزیولوژیکی و فنولوژی گیاه خارشتر که می توان عصاره ی گیاهی را جایگزین مواد شیمیایی کرد. سموم شیمیایی و علف کش ها سبب مقاوم شدن علف های هرز به خود، و در طول زمان سبب افزایش تعداد گونه ها شد. با استفاده از نتایج این پژوهش، و بهره برداری از آن، از آثار نامطلوب مواد شیمیایی و علف کش های سنتزی جلوگیری شد. همچنین استفاده بیولوژیکی از عصاره های گیاهی مانند گیاه خرزهره از نظر اقتصادی حایز اهمیت بوده و اثرات مضر، بر چرخه ی زیستی طبیعت کاهش یافت. با خیساندن برگ و اندام های هوایی (به جز گل) گیاه خرزهره در آب، عصاره ی آن تهیه شد که روشی بسیار معمول و کم هزینه بود و ماندگاری آن هم افزایش پیدا کرد. استفاده از عصاره گیاه نامرده و مقایسه آن با گونه ی شاهد، مشاهده شد که عصاره ی گیاه خرزهره بر فنولوژی، رشد اولیه ی گیاه خارشتر تاثیر گذاشته و به نحوی مانع رشد و عملکرد فیزیولوژیکی آن شد. با بررسی داده ها و وزن خشک بدست آمده از گیاه مورد آزمایش مشخص شد این روند در رشد رویشی گیاه خارشتر که علف هرز مزارع می باشد، تداخل ایجاد کرده است

کلمات کلیدی:
آللوپاتیک، عصاره گیری، فنولوژی، فیزیولوژیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/633128/