CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پیش بینی وضعیت سلامت روانی کارکنان مرزبانی ناجا بر اساس راهبردهای تنظیم شناختی هیجان (مطالعه موردی: کارکنان پایور مرزبانی استان مرزبانی س و ب)

عنوان مقاله: پیش بینی وضعیت سلامت روانی کارکنان مرزبانی ناجا بر اساس راهبردهای تنظیم شناختی هیجان (مطالعه موردی: کارکنان پایور مرزبانی استان مرزبانی س و ب)
شناسه ملی مقاله: JR_TEB-5-4_005
منتشر شده در شماره ۴ دوره ۵ فصل ویژه نامه در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

مسعود فعال - کارشناس ارشد شیمی دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سیدال فعال - مربی، حقوق عمومی، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
مقدمه: راهبردهای تنظیم شناختی هیجان تاثیرات متفاوتی بر سلامت روانی افراد (بخصوص نظامیان) دارد. مدیریت هیجانات به منزله فرایندهایی درونی و بیرونی است که مسیولیت کنترل، ارزیابی و تغیر واکنش های عاطفی فرد را در مسیر تحقق یافتن اهداف او بر عهده دارد. سلامت روانی نوعی وضعیت ذهنی است که با شماری از متغیرهای درونی و بیرونی در ارتباط است که می تواند از فقدان بیماری تا احساس رضایت و لذت بردن از زندگی را در بر می گیرد. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی وضعیت سلامت روانی کارکنان مرزبانی صورت گرفته است. مواد و روش ها: روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه نمونه شامل 125 نفر از کارکنان پایور مرزبانی استان سیستان و بلوچستان در سال 94 بوده که به شیوه تصادفی ساده انتخاب و با ابزار پرسشنامه سلامت روانی (GHO-28) و پرسش نامه تنظیم شناختی هیجانی (GERQ) مورد سنجش واقع و داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استبناطی از جمله آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام از طریق نرم افزار SPSS 20 تحلیل شد. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داده است که بین راهبردهای سرزنش دیگران و فاجعه آمیز پنداری با اختلال جسمانی، اضطراب، اختلال در کارکرد اجتماعی، افسردگی و سلامت روان، رابطه مثبت و معنادار و بین راهبردهای مثبت اندیشی و پذیرش با اختلال جسمانی، اضطراب، اختلال در کارکرد اجتماعی، افسردگی و سلامت روان رابطه منفی و معنادار دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که راهبردهای سرزنش دیگران، فاجعه آمیز پنداری و مثبت اندیشی توانستند 2/33 درصد تغییرات مربوط به سلامت روانی را پیش بینی و تبیین کنند. نتیجه گیری: نتایج اشاره دارند که راهبردهای تنظیم شناختی هیجان به خوبی می توانند تغییرات سلامت روانی را در کارکنان پایور مرزبانی پیش بینی و تبیین کنند.

کلمات کلیدی:
سلامت روان، راهبردهای نظیم شناختی هیجان، کارکنان پایور مرزبانی، مرز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/720864/