CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

لزوم ایجاد فضاهای فرهنگی در سطح محلات تاریخی جهت برقرار ی ارتباط متقابل میان اهالی محله (نمونه موردی: محله دردشت اصفهان)

عنوان مقاله: لزوم ایجاد فضاهای فرهنگی در سطح محلات تاریخی جهت برقرار ی ارتباط متقابل میان اهالی محله (نمونه موردی: محله دردشت اصفهان)
شناسه ملی مقاله: MEMARI05_087
منتشر شده در پنجمین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیرحسین شبانی - عضو هییت مهندسی شهرسازی، گروه شهرسازی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
فرناز نریمانی - کارشناس ارشد رشته معماری، دانشگاه آزاد اسلامی نطنز

خلاصه مقاله:
امروزه نحوه ی تعاملات اجتماعی مردم و حضور آنها در فضاهای شهری با گذشته فرق کرده است. پدیده ی روز افزون جهانی شدن و انسان های همیشه در حال حرکت و تکاپو، برای رشد انسان ها و کیفیت تعاملات اجتماعی تهدیدی به شمار می آیند و این وظیفه ی طراحان است که با طراحی فضاهای شهری مناسب و ایجاد مکان های مطلوب شهری، فرصت هایی را برای ایجاد روابط اجتماعی و گذراندن اوقات فراغت به وجود آوردند تا فرهنگ و هویت مردم را در لوای این ارتباطات حفظ و گسترش یابد؛ بنابراین در این پژوهش کوشش گردیده به بررسی ضرورت ایجاد فرهنگسراها در جهت حفظ و اعتلای ارزش های فرهنگی جامعه در شهر اصفهان پرداخته شود. چرا که فضاهای عمومی و مراکز فرهنگی در یک جامعه هستندکه هم نیازهای اجتماعی را پاسخ می دهند و هم نقش موثری در گسترش و ارتقاء سطح کیفی و کمی فرهنگ و هویت و همچنین کاهش نابهنجاری های اجتماعی جامعه خواهند داشت. نکته دیگری که حایز اهمیت است اینست که در طراحی فضاهای مورد استفاده عموم مردم باید به نیازها و خواسته های مردم توجه شود. اگر در طراحی خواسته های مردم در نظر گرفته نشود، محیط ساخته شده حاصل از آن، قابلیت تامین تعامل اجتماعی را نخواهد داشت در غیر اینصورت محیط ها مورد استفاده قرار نمی گیرند و ساخت آنها موجب اتلاف سرمایه خواهد بود. در این پژوهش با توجه به نظرات نظریه پردازان در زمینه ایجاد فضاهای فرهنگی، به شناسایی اهداف و رویکردهایی که در طراحی مجموعه های فرهنگی بایستی مد نظر قرار داده شود پرداخته شده است. روش تحقیق در این پژوهش از نوع کاربردی بوده که که با ترکیبی از روش های تحلیل و توصیفی انجام گرفته است.

کلمات کلیدی:
فضاهای عمومی شهری، تعاملات اجتماعی، فراغت، مردم و بافت تاریخی، محیط

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/767615/