CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تقابل استراتژی بین دولت و بانک مرکزی در چارچوب بازی های همکارانه و غیرهمکارانه (کاربردی از بازی های دیفرانسیلی خطی درجه دوم)

عنوان مقاله: تقابل استراتژی بین دولت و بانک مرکزی در چارچوب بازی های همکارانه و غیرهمکارانه (کاربردی از بازی های دیفرانسیلی خطی درجه دوم)
شناسه ملی مقاله: JR_JEMR-6-24_003
منتشر شده در شماره ۲۴ دوره ۶ فصل تابستان در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

داود محمودی نیا - دکتری اقتصاد، دانشگاه اصفهان
جکوب انجوردا - استاد اقتصاد، دانشگاه تیلبرگ، هلند
رحیم دلالی اصفهانی - استاد اقتصاد، دانشگاه اصفهان
رسول بخشی دستجردی - دانشیار اقتصاد، دانشگاه اصفهان

خلاصه مقاله:
هدف این مطالعه بررسی تقابل استراتژی بین دولت و بانک مرکزی در اقتصاد ایران است. برای این منظور با استفاده از روش بازی های پویای دیفرانسیلی و تعادل نش در چارچوب بازی های همکارانه و غیرهمکارانه، به دنبال دستیابی به سطح هدف مطلوب برای متغیرهایی از جمله بدهی، کسری بودجه، پایه پول و چگونگی رفتار سیاست گذران برای دستیابی به این اهداف می باشیم. شبیه سازی مدل های تعادلی نشان می دهد که در بازی های همکارانه نسبت به بازی های غیرهمکارانه، بدهی تعا دلی در سطح پایین تر و سرعت همگرایی به سمت تعادل در سطح بالاتری قرار دارد. همچنین در بازی همکارانه نسبت به بازی غیرهمکارانه، انتشار پول کمتر و کسری بودجه کمتری در بلند مدت برای تثبیت بدهی مورد نیاز است. همچنین زمانی که بازیکنان نااطمینانی نسبت به آینده داش ته باشند و این نااطمینانی را در رفتار خود لحاظ کنند، آنگاه این بازیکنان سعی می کنند تا با انتخاب پارامترهای ریسک گریز، به طور فعال تری به این نااطمینانی ها واکنش نشان دهند. این موضوع سبب می شود بدهی در سطح پایین تری تثبیت شود.

کلمات کلیدی:
نظریه بازی های دیفرانسیلی، بازی های همکارانه و غیرهمکارانه، تعادل نش، سیاست پولی و مالی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/790431/