CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مسیریابی بهینه برای آتش نشان ها و نیروهای امدادی با تلفیق سیستم های اطلاعات مکانی و سیستم های حمل و نقل هوشمند ترافیک (مطالعه موردی سازمان آتش نشانی کلانشهر قم)

عنوان مقاله: مسیریابی بهینه برای آتش نشان ها و نیروهای امدادی با تلفیق سیستم های اطلاعات مکانی و سیستم های حمل و نقل هوشمند ترافیک (مطالعه موردی سازمان آتش نشانی کلانشهر قم)
شناسه ملی مقاله: NFUS04_116
منتشر شده در اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی آتش نشانی و ایمنی شهری در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا شکاری - مدرس دانشگاه و کارشناس پدافند غیرعامل، مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری قم؛
علی اکبر رحیمی - مدیر مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران، شهرداری قم؛
مهدی برزویی خواه فومنی - کارشناس مدیریت بحران، مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری قم؛
مهدیه خراسانی زاده - کارشناس مدیریت بحران، مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری قم

خلاصه مقاله:
با در نظر گرفتن این مسیله که درصد قابل توجهی از جمعیت جهان، شهرها را برای زندگی خود انتخاب کرده اند، مدیریت شهری با خواسته های جدیدی از طرف شهروندان مواجه شده است که این امر مشکلات جدیدی را برای آنها به ارمغان آورده است. تنها راه نجات مدیریت شهری، استفاده از روشهای علمی برای رفع این مشکلات می باشد. در همین راستا، اقدام های سنتی و قدیمی در زمینه مدیریت بحران نیز، پاسخگوی مناسبی نیستند و مدیران بحران شهرها و به ویژه کلانشهرها، مجبور به استفاده از روشهای علمی و به ویژه هوشمند می باشند. استفاده از زیرساخت های اطلاعات مکانی و یکپارچه سازی منابع مزبور با زیرساخت های حمل و نقل هوشمند ، این امکان را برای مدیران بحران و امدادگران فراهم می سازد که نسبت به انتخاب نزدیکترین و کوتاهترین مسیر برای رسیدن به مبدا اقدام نماید. در همین راستا و با هدف اجرای پروژه اشاره شده در سطح کلانشهر قم، برنامه ریزی مناسب برای طراحی و ایجاد لایه های اطلاعات مکانی که دارای مختصات جغرافیایی دقیق می باشند شده است. از طرفی با در نظر گرفتن همزمانی اجرای سامانه های مدیریت هوشمند حمل و نقل در سطح معابر کلانشهر قم، با استفاده از وب سرویس های نرم افزاری و زیرساخت های ارتباطی تحت اینترنت و اینترانت شهری، نسبت به تبادل اطلاعات بصورت هوشمند وسریع بین سامانه ها خواهد شد. در نهایت این پژوهش در نظر دارد نسبت به ایجاد یک سامانه تصمیم ساز برای ارایه پیشنهاد بهترین، سریع ترین، کم ترافیک ترین و کوتاه ترین مسیر به آتش نشانان و امدادگران برای رسیدن به محل مورد نظر اقدام نماید.

کلمات کلیدی:
سیستم های اطلاعات مکانی ، سیستم های حمل و نقل هوشمند ، سیستم های تصمیم ساز ، وب سرویس های نرم افزاری، کلانشهر قم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/855810/