CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقش فرصت های سرمایه گذاری و تامین مالی در باز سازی و نو سازی بافت های فرسوده شهری (نمونه موردی : مجتمع های پانصد دستگاه شهید باهنر ارومیه)

عنوان مقاله: نقش فرصت های سرمایه گذاری و تامین مالی در باز سازی و نو سازی بافت های فرسوده شهری (نمونه موردی : مجتمع های پانصد دستگاه شهید باهنر ارومیه)
شناسه ملی مقاله: IRCIVIL03_369
منتشر شده در سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین عمران معماری و صنعت ساختمان ایران در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمود صبحی بالو - کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

خلاصه مقاله:
عناصر و فضا های شهری، عمری محدود دارند و با گذشت زمان در اثر فرسودگی تدریجی ناشی از عوامل انسانی و محیط طبیعی؛ به بهسازی و نوسازی نیاز دارند. امروزه حفظ و بازسازی مراکز قدیمی شهر با هدف احیای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، تاریخی و حتی سیاسی در سطح جهان جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است. با وجود گذشت بیش از چند دهه از تهیه طرح های بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری در کشور و توجه به این بافت ها به عنوان فرصتی جهت توسعه درونی شهرها همچنان شاهد افزایش رو به رشد فرسودگی در شهرها و عدم تحقق پذیری این طرح ها هستیم . مهم ترین عامل تاثیرگذار در توسعه فرسودگی و متروک شدن بافت های فرسوده شهری و عدم تحقق پذیری طرح های نوسازی، عامل اقتصادی و عدم استفاده صحیح از الگوهای سرمایه گذاری است. مشکلات و تنگناهای موجود در زمینه جذب منابع مالی و سرمایه گذاران برای پروژه های نوسازی بافت های فرسوده شهری و عدم شناسایی شیوه های مناسب تامین مالی و الگوهای سرمایه داری باعث شده تا پروژه های نوسازی با کمبود منابع مالی مواجه شده و از قابلیت لازم برای اجرا و جذب سرمایه گذار برخوردار نباشند. مشکلات اشاره شده در سایه شناخت و بررسی دقیق الگوهای سرمایه گذاری و رویکرد اقتصاد محور به مسئله نوسازی قابل حل است. مجتمع مسکونی پانصد دستگاه شهید باهنر ارومیه نیز از جمله بخش های قدیمی شهر می باشد که علاوه قدمت و پیشینه تاریخی از قابلیت های بالقوه بالایی مانند قرار گیری در مرکز شهر، وسعت بالا ، همجواری با خیابان اصلی و ... برخوردار است ولی طی چند دهه گذشته به دلیل عدم توجه و رسیدگی عملا فرسوده و بلا استفاده رها شده است .با برنامه ریزی صحیح و استفاده از الگوهای سرمایه گذاری کارآمد میتوان این بخش از شهر را که تبدیل به مکانی متروکه و رها مانده شده است را به فرصتی برای جذب و ارتقا سرمایه مالی و اجتماعی این بخش از شهر کرد. در این پژوهش سعی شده است با بازنگری بر مبانی نظری در خصوص الگوهای سرمایه گذاری و بررسی تجارب مشابه در داخل و خارج کشور با استفاده از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و سنجش و تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده با استفاده از تمامی روش های مصاحبه، مشاهده، پرسشنامه و مطالعه کتابخانه بهترین الگوی سرمایه گذاری برای باز سازی و نوسازی این منطقه از شهر ارائه گردد

کلمات کلیدی:
نوسازی و بازسازی ؛ الگوهای سرمایه گذاری؛ منابع مالی؛ اقتصاد؛ مجتمع پانصد دستگاه شهر ارومیه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/863666/