CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعه مقایسه ای کارایی مدلهای اقتصادی مبتنی بر قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای (CAPM) و قیمت گذاری آربیتراژ (APT)در پیش بینی و بهینه سازی پرتفوی سرمایه گذاری با نگرش بر ریسک و بازدهدر پیشبینی و بهینهسازی پرتفوی سرمایهگذاری (با نگرش بر ریسک و بازده)

عنوان مقاله: مطالعه مقایسه ای کارایی مدلهای اقتصادی مبتنی بر قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای (CAPM) و قیمت گذاری آربیتراژ (APT)در پیش بینی و بهینه سازی پرتفوی سرمایه گذاری با نگرش بر ریسک و بازدهدر پیشبینی و بهینهسازی پرتفوی سرمایهگذاری (با نگرش بر ریسک و بازده)
شناسه ملی مقاله: MPHCONF04_225
منتشر شده در چهارمین همایش بین المللی مدیریت،روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی آقالر - کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی- مدیریت مالی؛ دانشگاه یزد

خلاصه مقاله:
هر سرمایه گذار، با هدف کسب نرخ بازده مورد انتظار اقدام به سرمایه گذاری میکند و هدف وی، کسب بیشترین بازده از سرمایه گذاری خود میباشد؛ ولی، با توجه به این اصل اقتصاد مالی، که بهطور معمول بازده با ریسک رابطه ای مثبت دارد، لذا، کسب هر میزان بازدهای بیشتر از نرخ بازده بدون ریسک، با مقداری ریسک همراه است که معمولا0 با افزایش بازده، این ریسک نیز افزایش مییابد. بر این اساس، و با توجه به رشد و توسعه بازارها و ابزارهای مالی، پیچیدگی بازارهای سرمایه و تخصصی شدن مقوله سرمایه گذاری، سرمایه گذاران و شاغلان بازارهای مالی نیازمند ابزارها، روشها و مدلهایی هستند که در انتخاب بهترین سرمایه گذاری و مناسب ترین پرتفوی به آنها یاری رساند. این امر موجب شده است که نظریه ها، مدلها و روشهای گوناگونی برای قیمت گذاری داراییهای مالی و محاسبه پیشبینی نرخ بازدهی سهام، مطرح گشته و هر روز در حال توسعه و تغییر باشد. لذا، این پژوهش درصدد آن است که بهترین رویه های اندازه گیری، پیشبینی و تبیین ریسک و بازده را در بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار به دست آورد. پس از ارایه مدل قیمت گذاری داراییهای سرمایهای (CAPM )، تعدیلهای بسیاری بر آن صورت گرفته است؛ به طوریکه، با وارد نمودن متغیرهایی نظیر عوامل ریسکهای مالی، نقدشوندگی، نامطلوب، وقایع غیرمنتظره، اقتصادی و عملیاتی، کارایی این مدل گسترش و بهبود یافت. در نتیجه این تحولات، مدلهای اقتصادی جدیدی بر اساس مدل استاندارد قیمت گذاری داراییهای سرمایه-ای مطرح شده است؛ که این مدلها، توانایی بیشتری در تبیین و پیشبینی ریسک و بازده سرمایه گذاری و بهینه سازی پرتفوی سهام، و نیز، تفسیر داراییهای سرمایهای، با توجه به شرایط بازار، وضعیت موجود در واحدهای اقتصادی، و در نهایت، پرتفوی سرمایه گذاری دارند. لذا در این پژوهش، با توجه به اهمیت بکارگیری مدلها و نظریه های قیمت گذاری دارایی ها برای مدیران مالی، تحلیلگران اقتصادی و سرمایه گذاران، ضمن معرفی این مدلها و تئوریها، به بررسی و مقایسه توان و کارایی مدلهای قیمت گذاری تک عاملی وچندعاملی در پیشبینی و تبیین ریسک و بازده و بهینه سازی پ9 رتفوی سرمایه گذاری، میپردازیم. بنابراین هدف از این تحقیق،ارایه ابزاری مفید و کارا برای کمک به متخصصین و محققین، در نظریه انتخاب سبد سهام است. مقاله، به بررسی جامع ادبیات موضوع و پیشرفتها و گسترش های صورت پذیرفته در زمینه انتخاب و بهینه سازی پورتفوی پرداخته تا سبدهایی بهینه، دارای ریسک کمینه و بازده بیشینه به طور همزمان را انتخاب نماید.

کلمات کلیدی:
مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای، نظریه قیمت گذاری آربیتراژ، ریسک و بازده، پرتفوی، سرمایه گذاری،CAPM، .APT

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/885246/