CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کاربرد فناوری بلاک چین در ارتقا امنیت پرونده پزشکی

عنوان مقاله: کاربرد فناوری بلاک چین در ارتقا امنیت پرونده پزشکی
شناسه ملی مقاله: THPC02_021
منتشر شده در دومین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدجواد حیدی - دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشکده پیراپزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران
سولماز موحداجیرلو - کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، بیمارستان ارس تامین اجتماعی، پارسآباد، اردبیل، ایران.
سودا عبادتی کهجوق - دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
حسین محمدابراهیمی - دانشجوی کارشناسی مدیریت، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: بلاک چین سامانه ای است که اسناد را در بلوک های مرتبط با یکدیگر ثبت می کند و آن ها را در یک دفتر کل دیجیتال رمزنگاری شده ذخیره می کند که هیچ مدیریت مرکزی برای آن وجود ندارد. این سیستم مزایای امنیتی بی سابقه ای دارد؛ زیرا پرونده ها در سراسر شبکه ای از پایگاه داده های یکپارچه که همیشه به روزرسانی می شود پخش می شوند. هدف از این مطالعه بررسی کاربرد این فناوری در عرصه سلامت هست.روش کار: این مطالعه به شیوه مرور نظام مند در سال 1398 انجام شد. با استفاده از کلیدواژه های tele surgery، Robotic surgery، Infrastructure, Barrier و عملگرهای اولین استراتژی جستجو برای دو پایگاه medline و EEE ایجاد و با محدودیت زیان انگلیسی جستجو انجام شد. پس از وارد کرد مقالات در نرم افزار End Note موارد تکرار حذف و بر اساس عناوین مقالات بررسی شدند. مقالات استخراج شده توسط چک لیست JBI بررسی شدند و داده های مقالات توسط دو پژوهشگر در جدول محقق ساخته وارد گردید.یافته ها: در مرحله اول 76 مقاله موردبررسی قرار گرفت که 43 مقاله مورد تائید قرار گرفت و درنهایت پس از بررسی کیفیت مقالات و معیار ورود و خروج 9 مقاله وارد مطالعه شد. بیش از نیمی از مدیران تمایل دارند این فناوری در حوزه سلامت وارد گردد اما این فناوری نیاز به قابلیت های برای تائید و صحت اطلاعات دارد. این فناوری علاوه برافزایش امنیت اطلاعات سلامت می تواند نقش مهمی در یکپارچه سازی اطلاعات بیماران و کمک به تحقیقات داشته باشد.نتیجه گیری: بلاک چین نه تنها مکان کاملا امن و قابل اطمینانی را برای ذخیره سازی اطلاعات بیماران خلق می کند، بلکه امکان ردیابی کوچک ترین تغییرات را در یک سیستم یکپارچه که تنها ذینفعان پرونده به آن دسترسی دارند، فراهم می کند. درواقع ماهیت تغییرناپذیر این فناوری می تواند تحولاتی شگرف برای بخش بهداشت و درمان به ارمغان آورد و به همین دلیل کاملا برای این بخش مناسب به نظر می رسد.

کلمات کلیدی:
بلاک چین، رمزنگاری، محرمانگی، حریم شخصی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/946013/