CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثربخشی سیستم پاسخ مخاطب بر آموزش دارو های قلبی- عروقی در دانشجویان پرستاری دانشکده علوم پزشکی مراغه

عنوان مقاله: بررسی اثربخشی سیستم پاسخ مخاطب بر آموزش دارو های قلبی- عروقی در دانشجویان پرستاری دانشکده علوم پزشکی مراغه
شناسه ملی مقاله: THPC02_026
منتشر شده در دومین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

بنفشه مقصودی - کارشناس ارشد انفورماتیک پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
رضا شهاب مقدم - متخصص طب اورژانس، مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی امیرالمومنین (ع) مراغه، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران.
نسیم حیدرپور - کارشناس ارشد پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
اسماعیل مقصودی - هیئت علمی گروه پرستاری، مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی امیرالمومنین (ع) مراغه، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: تدریس سنتی روشی رایج برای آموزش است؛ اما عدم تعامل در این روش یکی از مسائل عمده آموزشی بسیاری از نهادهای آموزشی است. فناوری سیستم پاسخ مخاطب یک نوآوری جدیدی بر اساس که به طور فزاینده ای توسط مربیان مراقبت سلامت برای افزایش تعامل جهت بهبود نتایج یادگیری مورداستفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی سیستم پاسخ مخاطب در آموزش داروهای قلبی درس پرستاری بیماری های قلب و عروق در دانشجویان سال آخر پرستاری دانشکده علوم پزشکی مراغه است.روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بوده که در طی هشت جلسه آموزشی برای 43 نفر از دانشجویان سال چهارم پرستاری دانشکده علوم پزشکی مراغه در سال 1398-1397 در دو گروه مداخله و کنترل انجام شد. در گروه مداخله از روش سیستم پاسخ مخاطب و در گروه کنترل از روش آموزش سنتی استفاده گردید. داده ها در قالب طرحی پیش آزمون - پس آزمون و از طریق آزمون های چهارگزینه ای مشتمل بر 40 سوال داروشناسی که روایی و پایایی آن مورد تائید قرارگرفته بود، جمع آوری گردید. درنهایت به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون های توصیفی و تحلیلی آنالیز گردید.یافته ها: میانگین و انحراف معیار نمرات داروشناسی قبل و بعد دانشجویان در گروه مداخله به ترتیب 26/4 ±34/12 و 00/8±81/29 و در گروه کنترل 54/5± 43/11 و 87/6± 62/19 بود. بررسی آزمون آماری تی مستقل برای گروه ها وجود اختلاف معنادار آماری را در پس آزمون دو گروه نشان داد. درحالی که تفاوت معنی داری در پیش آزمون مشاهده نگردید. نتیجه گیری: استفاده از سیستم پاسخ مخاطب با درک مثبت دانشجویان پرستاری از تعامل همراه بوده و درک بهتری از مطالب داشتند و همین امر باعث شد توجه بیشتر در کلاس انجام شود.

کلمات کلیدی:
سیستم پاسخ مخاطب، فناوری، پرستاری، آموزش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/946018/