تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به سلول های شبه قلبی با انتقال همزمان لنتی ویروس های حاوی miR-۱ و Myocd در داربست هیدروزلی کیتوزان/کلاژن

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 154

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-5_007

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: بیماری های قلبی عروقی یکی از مهم ترین دلایل مرگ ومیر در سراسر جهان است. سلول های بنیادی مزانشیمی (MSCs) یکی از متداول ترین منابع در روش های درمانی مبتنی بر سلول در بازسازی قلب است. روش های مختلفی برای تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به سلول های شبه قلبی وجود دارد، مانند القای ژنتیکی. علاوه بر این استفاده از کشت سه بعدی مانند هیدروژل ها باعث افزایش کارایی تمایز می شود. روش بررسی: در مطالعه حاضر لنتی ویروس های حاوی microRNA-۱ (miR-۱) و میوکاردین (Myocd) به طور هم زمان به سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی موش انتقال یافتند. سه روز پس از القای ژنتیکی، سلول های بنیادی مزانشیمی ترانسداکت شده به هیدروژل حاوی کیتوزان و کلاژن انتقال یافتند و پس از ۲۱ روز تمایز این سلول ها به سلول های شبه قلبی سنجیده شد. در همین راستا بیان مارکر های قلبی مانند NK۲ homeobox ۵ (Nkx۲-۵), GATA binding protein ۴ (Gata۴) , troponin T type ۲ (Tnnt۲) در سطح ژن و پروتئین در هر دو محیط دوبعدی و سه بعدی بررسی شد. یافته ها: نتایج حاصل از واکنش کمی زنجیره ای پلیمراز در زمان واقعی (qRT-PCR) و ایمونوسیتوشیمی نشان داد که القای هم زمان miR-۱ و Myocd در سلول های بنیادی مزانشیمی و به دنبال آن انتقال به محیط هیدروژلی متشکل از کیتوزان / کلاژن باعث افزایش بیان مارکر های قلبی در هر دو سطح ژن و پروتئین می شود. نتیجه گیری: استفاده از کشت سه بعدی منجر به بهبود شرایط تمایزی سلول های بنیادی مزانشیمی و به دنبال آن به دست آوردن سلول های بالغ تر برای استفاده در پزشکی بازسازی مبتنی بر سلول درمانی می شود.

کلیدواژه ها:

Cardiovascular diseases ، Mesenchymal stem cells ، miR-۱ ، Organ culture techniques ، Cell differentiation ، بیماری های قلب و عروق ، سلول های بنیادی مزانشیمی ، miR-۱ ، تکنیک های

نویسندگان

سمانه خزائی

Department of Cell and Molecular Biology, School of Biological Science and Technology, University of Isfahan, Isfahan, Iran.

مسعود سلیمانی

Department of Tissue Engineering and Hematology, School of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

سید حسین احمدی تفتی

Research Center for Advanced Technologies in Cardiovascular Medicine, Tehran Heart Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

زهره حجتی

Department of Tissue Engineering and Hematology, School of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :