اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت، بر اضطراب اجتماعی، سازگاری اجتماعی و مهارت های ارتباطی در دانش آموزان پسر مقطع متوسطه اول شهر اهواز

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 72

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SPE-7-3_022

تاریخ نمایه سازی: 17 تیر 1402

چکیده مقاله:

هدف مقاله حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت، بر اضطراب اجتماعی، سازگاری اجتماعی و مهارت های ارتباطی در دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهر اهواز بود. نمونه آماری در این پژوهش با روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند. جامعه آماری کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهر اهواز بودند که در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ مشغول به تحصیل می باشند. نمونه این پژوهش مشتمل بر ۴۰ نفر از جامعه مذکور (۲۰ نفر گروه آزمایش و ۲۰ نفر گروه گواه) می باشد که برای انتخاب آنها از روش نمونه گیری نمونه در دسترس استفاده شد. این پژوهش توصیفی از نوع تجربی است که از طرح پیش-آزمون و پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه ی سازگاری اجتماعی سینها و سینگ (۱۹۹۳)، مهارت ارتباطی هارجی و مارشال (۱۹۸۶) و هراس اجتماعی کانور و همکاران (۲۰۰۰) بود. داده ها با روش های آماری کواریانس چند متغیری و یک متغیری تحلیل شدند. یافته ها نشان داد درمان مبتنی بر شفقت با توجه به میانگین اضطراب اجتماعی دانش آموزان گروه آزمایش نسبت به میانگین گروه گواه، موجب کاهش اضطراب اجتماعی دانش-آموزان گروه آزمایش شده است. همچنین سازگاری اجتماعی و مهارت های ارتباطی دانش آموزان گروه آزمایش نسبت به میانگین گروه گواه، موجب افزایش سازگاری اجتماعی و مهارت های ارتباطی دانش آموزان گروه آزمایش شده است.

کلیدواژه ها:

درمان مبتنی بر شفقت اضطراب اجتماعی ، سازگاری اجتماعی ، مهارتهای ارتباطی

نویسندگان

بهنام مکوندی

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

علی نیسی

کارشناسی ارشد روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز