مقاومت آنتی بیوتیکی و شیوع ژن های متالوبتالاکتامازهای IMP-۱ ، VIM-۱ و اینتگرون کلاس یک در ایزوله های بالینی سودوموناس آئروژینوزا

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 110

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-21-4_012

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: روند رو به افزایش مقاومت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام، در باکتری فرصت طلب سودوموناس آئروژینوزا یکی از عوامل مهم مرگ و میر ناشی از عفونت های بیمارستانی محسوب می شود. این مطالعه به منظور تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی و شیوع ژن های متالوبتالاکتامازهای IMP-۱ ، VIM-۱ و اینتگرون کلاس یک در ایزوله های بالینی سودوموناس آئروژینوزا انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی ۲۰۰ جدایه مشکوک به جنس سودوموناس از عفونت های خون، ادرار، زخم، چشم و خلط در بیمارستان ارسنجان در استان فارس طی فروردین لغایت شهریور سال ۱۳۹۵ انجام شد. پس از تایید جنس باکتری با تست های بیوشیمیایی و روش مولکولی S rRNA۱۶و جداسازی گونه سودوموناس آئروژینوزا با استفاده از پرایمر اختصاصی ژن las I ، حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن طبق معیار CLSI تعیین گردید. حضور ژن هایIMP (Imipenem)، VIM (Verona integron-encoded metallo-β-lactamase) و Int-۱ (اینتگرون کلاس ۱) توسط روش PCR بررسی گردید. یافته ها: نتایج تست های فنوتیپی و ژنوتیپی منجر به جداسازی ۱۰۷ جدایه سودوموناس آئروژینوزا گردید. جمعیت مورد مطالعه بیشترین مقاومت را با ۳۸/۷۹ درصد به سفپیم و کمترین مقاومت را با ۱۳.۰۸% به توبرامایسین نشان دادند. ۱۰جدایه (۹.۳۵%) حامل Int-۱، ۱۹ جدایه (۱۷.۷۶%) حامل ژن IMP، ۲۳جدایه (۲۱.۵%) حامل ژن VIM، ۴ جدایه (۳.۷۴%) حامل ژن IMP و Int-۱، ۱۱ جدایه (۱۰.۲۸%) حامل ژن VIM و Int-۱، ۱۵ جدایه (۱۴.۰۲%) حامل هر دو ژنIMP و VIM، ۱۲ جدایه (۱۱.۲۲%) به طور همزمان حامل هر سه ژن بودند. ۱۳ جدایه (۱۲.۱۵%) نیز هیچ یک از ژن های را نداشتند. نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده افزایش مقاومت دارویی چندگانه و وجود همزمان یک یا دو ژن IMP ، VIM و Int-۱ در سویه های سودوموناس آئروژینوزا است. Int-۱ قدرت جابجایی ژن های مقاومت زا را داشته و باعث ایجاد جمعیت های مقاوم می شود.

نویسندگان

فاطمه نامور

M.Sc Student in Genetic, Department of Biology, Arsanjan Branch, Islamic Azad University, Arsanjan, Iran

مرجان شاه ایلی

Assistant Professor, Department of Biology, Arsanjan Branch, Islamic Azad University, Arsanjan, Iran

عباسعلی رضائیان

Assistant Professor, Department of Microbiology, Jahrom Branch, Islamic Azad University, Jahrom, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Hemmati F, Soroori Zanjani R, Haghi F, Zeighami H. [Determination ...
  • Sacha P, Wieczorek P, Hauschild T, Zórawski M, Olszańska D, ...
  • Peymani A, Naserpour Farivar T, Mohammadi Ghanbarlou M, Najafipour R. ...
  • Walsh TR. The emergence and implications of metallo-beta-lactamases in Gram-negative ...
  • Patel JB, Patel R, Weinstein MP. Performance Standards for Antimicrobial ...
  • Magiorakos AP, Srinivasan A, Carey RB, Carmeli Y, Falagas ME, ...
  • Nikokar I, Tishayar A, Flakiyan Z, Alijani K, Rehana-Banisaeed S, ...
  • Fazeli H, Havaei S, Solgi H, Shokri D, Motallebirad T. ...
  • Martínez T, Vazquez GJ, Aquino EE, Goering RV, Robledo IE. ...
  • نمایش کامل مراجع