ارزیابی میزان و ترکیبات اسانس گیاه دارویی به لیمو (Lippia citriodora) تحت شرایط ارگانیک

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 840

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_816

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

با توجه به زیانهای ناشی از سموم شیمیایی، مواد افزودنی، اسانس و طعم دهنده های مصنوعی؛ استفاده از منابع گیاهی طبیعی و ایمن به جای این مواد در صنایع غذایی، جدارویی، آرایشی و بهداشتی ضروری است. گیاه دارویی به لیمو (Lippia citriodora) از گیاهان حاوی اسانس است که اسانس آن دارای ترکیبات ارزشمندی مانند نر ال، ژرانیال و لیمونن بوده و دارای اثرات آنتیاکسیدانی، ضد میکروبی علیه میکروفلور دندان، آرامبخشی و ضدتب میباشد. این پژوهش به منظور بررسی میزان اسانس و شناسایی ترکیبات آن در گیاه دارویی بهلیمو تحت شرایط ارگانیک و عاری از سموم و نهاده های شیمیایی در دانشگاه تربیت مدرس تهران انجام پذیرفت. پس از کاشت قلمهها، سرشاخههای گلدار گیاه برداشت و پس از خشککردن در سایه و دمای اتاق، اسانس نمونهها توسط دستگاه کلونجر و روش تقطیر با بخار آب استخراج گردید. بازده اسانس در این آزمایش 0/7 درصد بود. در آنالیز دستگاهی GC و GC/MS اسانس، تعداد 54 ترکیب در اسانس این گیاه شناسایی شد که در مقایسه با سایر گزارشات قابل توجه میباشد. عمدهترین ترکیبات این اسانس ژرانیال، نرال و لیمونن بود.

نویسندگان

رضا شاه حسینی

گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

رضا امیدبیگی

گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Amin, Gh. 2009. Prevalent Traditional Medicinal Plant of Iran. Tehran ...
  • Bellakhdar, J., IL Idrisi, _ Canigueral, S., Ilglesias, J. and ...
  • Hanaa, F. M. A., Hossam, S. E., and Nasr, N. ...
  • Mozaffarian, M. 2008. A Dictionary of Iranian Plant Names. Farhange ...
  • Tutin, T.G., 1981. Lippia. In Tutin, T.G. Flora Europea. Cambridge ...
  • نمایش کامل مراجع