جداسازی ژن هایپریسین در ژنوم گیاه دارویی گل راعی بومی ایران و توالییابی آن

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 894

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_0965

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

چکیده مقاله:

جمعیت دنیای مدرن با بیماریها و خطراتی روبرو است که بسیاری از آنها با بکارگیری گیاهان دارویی با موفقیت درمان شدهاند. ازجمله میتوان به بیماریهایی مانند سرطان، ایدز و افسردگی اشاره کرد. گلراعی گیاهی دارویی ارزشمندی از خانوادهHypericaceaeبوده که پتانسیل درمانی آن به واسطه وجود متابولیتهای ثانویه هایپریسین و هایپرفورین در درمان برخی بیماریها به اثبات رسیدهاست.بسیاری از گونههای گل راعی ازنظر اقتصادی و داروشناسی دارای اهمیت ویژهای هستند که دلیل آن وجود ترکیبات فعالی همچونهایپریسین و سودوهایپریسین میباشد. این ترکیبات در درمان ایدز، سرطان و افسردگی کاربرد داشته و به عنوان مسکن نیز به کار میرونددر دو گونه این گیاهHypericum perforatum, H. perfoliatumواکنش زنجیرهای پلیمراز، با آغازگرهای اختصاصی طراحی شده ازنواحی حفاظتشدهRNAموجود در پایگاه اطلاعاتی دادهNCBI انجام شد و نوار اختصاصی تکثیریافته در گونهH. perforatumدارای توالی BP559,درگونه H. perfoliatum دارای توالیbp560 میباشد که برای اولین بار در ایران و جهان توالییابی گردید. تفاوت توالیهای بهدست آمده با یکدیگر درحد یک نوکلئوتید بوده و با توالیهای موجود در پایگاه اطلاعاتی داده شباهت بسیاری نشان دادند. نواحی اگزون و اینترون در این توالیها شناسایی شده و در پایگاه مذکور ثبت گردید. نتایج این تحقیق در شناسایی تفاوتهای موجود بین توالی هایپریسین در گونههای مختلف مفید میباشد.

نویسندگان

طیبه جدیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد

قاسم کریم زاده

دانشیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران

محمدرضا نقوی

استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، مکاتبات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Vattikuti, U. and Ciddi, V. (2005). An overview On Hypericum ...
  • Doyle, J. and Doyle, J. (1987). A rapid DNA isolation ...
  • Mehravi, Sh. (2013). Morphologic and Cytogenetic Variation in Iranian Endemic ...
  • Mesegure, A. S., Aldasoro, .J. J. and Sanmartin, I. (2013). ...
  • Naghdibadi, H., Amin, GH., Malekizadeh T. M. and Ziai, S. ...
  • Navarini, A. P. G., Schifino -Wittmann, M. T., De Barros, ...
  • Qu, L, Widrlechner, M. P. and Rigby, S. M. (2010). ...
  • نمایش کامل مراجع