تأثیر آبیاری تکمیلی بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه، شاخص کلروفیل برگ و میزان نفوذ نور در کف سایه‌انداز گیاهی ارقام نخود کابلی

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,383

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_085

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه اثرات آبیاری تکمیلی بر عملکرد و اجزاء عملکرد سه رقم نخود، آزمایشی در سال 84-1383 در ایستگاه تحقیقاتی سراب‌چنگایی خرم‌آباد اجرا گردید. سه تیمار آبیاری تکمیلی شامل I0 (دیم)، I1 (آبیاری تکمیلی در مرحله 50 درصد گلدهی) و I2 (آبیاری تکمیلی در مرحله پر شدن غلافها) با ارقام Flip 93-93، آرمان و توده محلی گریت لرستان، در یک آزمایش اسپلیت پلات بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار مورد مقایسه قرار گرفتند. در این مطالعه آبیاری تکمیلی در مرحله 50 درصد گلدهی دارای بیشترین عملکرد دانه (1586/29 کیلوگرم در هکتار) نسبت به تیمارهای دیگر آزمایش بود و در این تیمار تعداد غلاف در بوته، عملکرد دانه تک بوته، شاخص برداشت، عملکرد بیولوژیک، تعداد غلاف تک بذری، تعداد غلاف دو بذری و درصد کلروفیل بالاتر از سایر تیمارهای آبیاری تکمیلی بود. ارقام Flip 93-93 و آرمان به ترتیب با عملکرد دانه 1375/99و 1360/83 کیلوگرم در هکتار دارای بیشترین عملکرد دانه بودند تیمار آبیاری تکمیلی در مرحله 50 درصد گلدهی دارای کمترین میزان نفوذ نور در کف سایه‌انداز گیاهی بود و همچنین بخاطر رشد رویشی بیشتر دارای بیشترین شاخص کلروفیل برگ بود و بیشترین میزان نفوذ نور در کف سایه‌انداز گیاهی در تیمار شاهد (بودن آبیاری تکمیلی) وجود داشت.

نویسندگان

پیام پزشکپور

محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

ماشااله دانشور

عضوء هیئت علمی دانشکده کشاورزی لرستان

محمد نوری

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد