بررسی رابطه پلی مورفیسم A1166C ژن آنژیوتانسین II نوع 1 با سته مغزی در جمعیت شرق ایران

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 793

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS12_0245

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392

چکیده مقاله:

سکته مغزی سومین علت مرگ و میر و بزرگترین علت ناتوانی های جسمی در میان بزرگسالان در جهان می باشد(1، 2، 3) فاکتورهای ژنتیکی اهمیت زیادی در ابتلا به سکته مغزی دارند. در میان این عوامل ژنتیکی می توان به پلی مورفیسم ژن آنژیوتانسین II نوع 1 (A1166C) اشاره کرد که گزارش هایی مبنی بر ارتباط آن با سکته مغزی وجود دارد. هدف: در این تقیق رابطه پلی مورفیسم ژن آنژیوتانسین II نوع 1 (A1166C) با سکته مغزی در جمعیت شرق ایران بررسی شده است. روش: در این مطالعه مورد – شاهدی 156 بیمار مبتلا به انواع سکته مغزی و 156 فرد بدون هیچ سابقه ابتلا به سکته مغزی به عنوان گروه شاهد به کار گرفته شد. هر دو گروه مورد و شاهد از نظر سن و جنس تطبیق داده شدند. اطلاعات بالینی افراد شامل فشار خون، دیابت، سابقه سکته قلبی، لیپوپروتئینها با چگالی پائین (LDL)، لیپوپروتئینها با چگالی بالا (HDL)، تری گلیسریدها و کلسترول کل جمع آوری شد. انواع سکته در افراد بیمار توسط computed tomography scans و magnetic resonance imaging تعیین شد. پلی مورفیسم ژن آنژیوتانسین II نوع 1 (A1166C) سه نوع ژنوتیپ A/A, A/C و C/C دارد که توسط تکنیک PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج توسط آزمون کای مربع در نرم افزار SPSS 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: طبق داده های آماری رابطه مستقیمی بین پلی مورفیسم ژن آنژیوتانسین II نوع 1 (A1166C) و سکته مغزی در میان جمعیت شرق ایران مشاهده نشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

پیمان زرگری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقا گروه زیست شناسی، تهران، ایران

محمد قاسمی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشکده پزشکی، گروه ژنتیک انسانی

مریم پیرهوشیاران

دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشکده پزشکی، گروه ژنتیک انسانی

محمودرضا آذرپژوه

دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیمارستان قائم، گروه مغز و اعصاب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Banerjee, I., Gupta, V., Ganesh, S., 2006. Association of gene ...
  • Meschia, J.F., Worrall, B.B., Rich, S.S., 2011. Genetic susceptibility to ...
  • Mollstena, A., Stegmayrb, B., Wiklundb, P. G., 2008. Genetic p ...
  • Szolnoki, Z., Havasi, V., Talian, G., Bene, J., Komlosi, K., ...
  • نمایش کامل مراجع