ارزیابی اثرات چینه سرمایی در ترکیب با مواد تسهیل کننده تنژگی بر رفع رکود بذور فندق

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,012

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1017

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

فندق از گونه های خزان دار بوده که بذور آن بدلایلی همچون پوشش سخت بذر، وجود رکود درونی و نیز وجود نیاز سرمایی در یک مدت زمان طولانی جوانه ‌دار شده و جوانه‌ زنی آن به‌ طور نامنظم و غیر‌یکنواخت صورت می گیرد. وجود چنین مشکلاتی باعث تاخیر یا کند شدن برخی از برنامه های بهنژادی فندق شده که با ازدیاد جنسی مرتبط می باشند. پژوهش حاضر، با هدف رفع مشکلات فوق و بهبود جوانه زنی فندق به کمک تیمارهای شیمیایی و چینه سرمایی طراحی و اجرا گردید. مغز چهار رقم فندق (فرتیل، سگورب، روند، و رقم گرد) استخراج و قبل از جوانه‌زنی جهت رفع خفتگی، با جیبرلین (100 ، 200 میلی‌گرم در لیتر)، پوترسین ( 01/0 ، 1/0 میلی‌مولار) و تیورا (1000 ، 2000 میلی‌گرم در لیتر) تیمار گردیده و سپس به مدت 0، 2 و 4 ماه در شرایط سرمادهی مرطوب (C°5 ) قرار گرفتند. مشاهدات نشان دهنده اثر مثبت هردو غلظت استفاده شده جیبرلین و سرمادهی در بهبود جوانه زنی می باشد. بالاترین سرعت(586/3) و درصد جوانه زنی( 0/55) در بذور تیمارشده با 200 میلی گرم در لیتر جیبرلین مشاهده شد. پوتریسین و تیورا تاثیر ناچیزی بر رفع رکود داشته و از این نظر با بذور تیمار نشده یا شاهد از نظر آماری اختلاف نداشتند. به طورکلی نتایج این پژوهش پیشنهاد می کند که نیاز سرمایی بذور فندق بیش از سه ماه بوده و استفاده از جیبرلین به تنهایی یا در ترکیب با چینه سرمایی جهت تسریع در جوانه زنی بذور فندق مفید می باشد.

نویسندگان

زهراسادات بخت شاهی دیزگاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد

مهدی علیزاده

اعضا هیئت علمی گروه باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خوشخوی، م .1384.ازدیاد نباتات _ جلد اول .انتشارات دانشگاه شیراز. ...
  • Aygun, A. Erdogan, V. and Bozkurt, E.(2009) Effect of some ...
  • Cetinbas, M. Koyuncu, F.(2006). Improving germination of Prunus avium seeds ...
  • Chin, K. L., C.A. Blancge and V.R. Bachireddy (1992) Gibberellic ...
  • Farooq, M. Shahzad, M. Basra, A. Hussin, M. Rehnan, H. ...
  • Taiz, L. and Zeiger E. (2002). Plant Physiolgy. Second Edition. ...
  • Thompson, M. M., H. B Lagerstedt, and S. A. Mehlenbacher(1996) ...
  • نمایش کامل مراجع