بهبود بازده تلقیح مصنوعی در میش با استفاده از اکسی توسین

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,272

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_429

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

هدف از این آزمایش بهبود بازده تلقیح مصنوعی در گوسفند با استفاده از اکسی توسین در میش های نژاد لری بختیاری در انتهای فصل تولید مثلی بوده است. این آزمایش به منظور افزایش بازده تلقیح مصنوعی در گوسفند طراحی و خرداد 1389، در مزرعه پژوشی دانشگاه کشاورزی کرج انجام شد. در این مطالعه 45 میش سه تا چهار ساله به صورت تصادفی انتخاب و برای همزمانی فحلی به مدت 14 روز سیدرگذاری شدند. هنگام سیدر برداری 500 واحد eCG دریافت وسپس به پنج گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد، هورمون اکسی‌توسین دریافت نکرد. چهار گروه دیگر به دو دسته تزریق درون‌ عضلانی و درون ‌وریدی تقسیم و در هر دسته میش ها در دو سطح 80 و 100 واحد، هورمون اکسی توسین را دریافت کردند. میزان باز شدن سرویکس ده دقیقه پس از تزریق اکسی توسین به وسیله پیپت تلقیح مصنوعی مدرج اندازه‌گیری شد. در ساعت 54 پس از سیدربرداری میش ها به صورت ترانس سرویکال تلقیح شدند. روز 35 پس از تلقیح به وسیله اولتراسونوگرافی درصد آبستنی تشخیص داده شد. تزریق درون عضلانی و درون وریدی هورمون اکسی توسین باعث بازشدن سرویکس و نفوذ گان تلقیح به رحم شد و به دنبال آن تلقیح در رحم انجام شده و مقدار اسپرم بیشتری به محل لقاح رسیده و درصد آبستنی افزایش یافت. تزریق 100 واحد اکسی توسین سبب بهبود درصد آبستنی (44/44 درصد) نسبت به گروه شاهد (11/11 درصد) شد. در نتیجه تزریق این هورمون موجب بهبود درصد آبستنی و افزایش بازده تلقیح مصنوعی در گوسفند می شود و می تواند بعنوان روشی کاربردی در بهبود بازده تلقیح مصنوعی استفاده شود

کلیدواژه ها:

نویسندگان

نجمه کریمی خانکهدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام و طیور

یوسف جعفری آهنگری

عضو هیئت علمی دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گ

وحیده جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام و طیور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Anel, L. et al. (2005). Factors influencing the success of ...
  • Burns, P. D. et al. (2001). Cellular mechanisms by which ...
  • Ehling, C. et al. (2003). Laparoscopical intrauterine insemination with different ...
  • Fair, S. et al. (2005). Differences between belclare and suffolk ...
  • Gilbert, C. L., P. J. Cripps, and D. C. Wathes. ...
  • Maxwell , W. M. C. (1986). Artificial insemination of ewes ...
  • نمایش کامل مراجع