اثرات روغن ها و چربی های اکسیدشده بر سلامتی انسان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,592

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1066

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

روغن ها و چربی های خوراکی تازه دارای کمترین مقدار اسید چرب آزاد هستند هر چند ممکن است این اسیدها در طی فرآوری، انبار و پخش افزایش یابد. اسیدهای چرب آزاد در برابر اکسیداسیون ناپایدارتر از حالتهای استریفیه شده آنها هستند در روغنها و چربی ها مواد الی مضر یا نامطلوبی در طی انبار و مصرف به وجود می آیند از این رو می توان میزان اکسیداسیون را در دو دستهف یکی روغن هایی که در حد زیاد اکسیدشده اند و دیگری روغن هایی که تحت شرایط معمولی فرایند مثل پخت آشپزخانه ای حرارت دیده اند بررسی کرد. استفاده طولانی از روغن ها در سرخ کردن معمولاً باعث کند شدن هضم و جذب می شود. محصولات چربی ها و روغن های اکسید شده در مراحل مختلف تصلب شرائین دخالت دارند. محصولات اسیدهای چرب کاملاً اشباع نیز می توانند سرطان زا باشند. قابل ذکر است که اسیدهای چرب ضروری و توکوفرول های موجود در روغن ها و چربی ها به سادگی در طی انبارداری یا اربرد بخصوص در درجه حرارت های بالا اکسید می شوند که از لحاظ نیاز روزانه به مواد مغذی قابل تأمل است. اگر روغن ها و چربی های اکسید شده در حد زیادی به عنوان منبع لیپید و ویتامین E استفاده می شوند ممکن است کمبود اسیدهای چرب ضروری، ویتامین E یا هردو حاصل شود. تحقیقات نشان می دهد که هیدروپراکسید اسیدهای چرب خالص برای حیوانات آزمایشی در تزریق وریدی سمی بوده اما از راه دهان سمی نیست. مواد پلی مری منومرهای حلقوی که از ترکیبات ثانویه اکسیداسیون هستند به ترتیب باعث اسهال و مرگ سلول های قلب می شوند. همچنین محصولات ثانویه با وزن مولکولی پائین و زنجیره کربنی کمتر راحت تر از دیواره روده جذب می شوند. در این مقاله راجع به اثر روغن ها و چربی های اکسید شده، هیدروپراکسیدهای اسیدهای چرب، محصولات ثانویه حاصل از اکسیداسیون و اثر آنها بر سلامت انسان بحث شده است.

نویسندگان

امین حق خواه

کارشناس علوم و صنایع غذیی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حداد خداپرست، م، ح _ 1373 . تکنولوژی روغن های ...
  • مالک، فرشته، 1379، چربی ها و روغن های نباتی خوراکی ...
  • B eerman, c .jelinke, j .Reinecker, T.Hauenschild, A.Boehm , G. ...
  • El-shattory, m.1991.Heated fats . part 3 _ biological effect and ...
  • Lichtenstein A.H., Ausman L.M., Carrasco W..jenner J.M., Ordovas J.M., Schaefer ...
  • Rimersma , R, A 2000 _ specific oxidation prouducts of ...
  • نمایش کامل مراجع