تاثیر آموزش چند رسانه ای و پیگیری تلفنی بیمار و خانواده بر خودکارآمدی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 288

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SJNMP-7-2_002

تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1400

چکیده مقاله:

چکیده زمینه و هدف: انفارکتوس میوکارد یکی از شایع ترین و خطرناک ترین بیماری های کشورهای صنعتی است. از این رو به کارگیری آموزش ها و مداخلات مختلف با تمرکز بر بیمار و خانواده وی می تواند حائز اهمیت باشد. ‎این ‎مطالعه‎ ‎با هدف تعیین‎ تاثیر آموزش چندرسانه ای‎ ‎و پیگیری تلفنی  بیمار و خانواده بر خودکارآمدی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد انجام گردید. مواد و روش ها: در این‎ ‎مطالعه نیمه تجربی ۶۰‎ ‎بیمار مبتلا به‎ ‎انفارکتوس‎ ‎میوکارد در بخش CCU بیمارستان هاجر شهرکرد ‎ در سال ۱۳۹۸ ‎به‎ ‎روش‎ ‎نمونه گیری‎ ‎در‎ ‎دسترس‎ ‎انتخاب‎ ‎و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله (۳۰ نفر) و کنترل‎ ‎(۳۰ نفر) تقسیم‎ ‎شدند‎.‎ در گروه مداخله کارگاه آموزشی از طریق نرم افزار چندرسانه ای برای بیماران و عضو فعال خانواده برگزار شد. همچنین مداخله تلفنی به مدت ۱ ماه توسط پژوهشگر صورت گرفت. در گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. خودکارآمدی بیماران قبل و ۱ ماه بعد از مداخله با استفاده از پرسشنامه خودکارآمدی شرر اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-۲۱ ‎ در سطح معنی داری کمتر از‎ ‎۰۵/۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: میانگین امتیاز خودکارآمدی بین دو گروه کنترل و مداخله قبل از مداخله به ترتیب(۰/۲۴± ۲/۹۲) و (۰/۴۳± ۲/۹۳) بود که با یکدیگر تفاوت آماری معنی داری نداشتند. اما بعد از اجرای مداخله میانگین امتیاز خودکارآمدی بین دو گروه کنترل و مداخله به ترتیب (۰/۲۲± ۲/۸۹) و (۰/۴۱± ۴/۷۶) شد که این تفاوت معنی دار شد(۰/۰۰۱ ≤ P).    نتیجه گیری: ‎ ‎آموزش و پیگیری تلفنی در ارتقاء خودکارآمدی بیماران انفارکتوس میوکارد موثر بود. توصیه‎ ‎می شود‎ ‎مداخلات‎ ‎آموزشی‎ ‎با رویکرد خانواده محور توسط پرستاران‎ ‎در‎ ‎بیماران انفارکتوس‎ ‎میوکارد انجام‎ ‎شود‎.  

نویسندگان

شیرین مددکار

Department of Nursing, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran

کبری نوریان

Department of Operating Room, School of Nursing and Midwifery, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :