بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی چوب راش ایران و الوارهای وارداتی راش گرجستان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 319

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_KARFN-18-4_014

تاریخ نمایه سازی: 16 فروردین 1401

چکیده مقاله:

چوب و محصولات چوبی به دلیل مقاومت های بسیار بالا، یکی از مهم ترین محصولات مورد استفاده در ساختمان سازی در سراسر جهان است. در این پژوهش از چوب راش سنگده مازندران و الوارهای وارداتی راش گرجستان استفاده شد. خواص فیزیکی شامل (دانسیته خشک و بحرانی، هم کشیدگی و واکشیدگی) و خواص مکانیکی شامل (مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، فشار موازی به الیاف، برش موازی به الیاف، کشش موازی و عمود به الیاف، مقاومت به نگه­داری پیچ در دو جهت مماسی و شعاعی و سختی) بررسی شدند. در این آزمایش از استانداردهای ISO ۳۱۲۹ و ASTM (D۱۴۳) به ترتیب برای انجام آزمایش های فیزیکی و مکانیکی استفاده شد. رطوبت کلیه نمونه ها در هنگام انجام آزمایش های مکانیکی ۱۲ درصد بود. متوسط دانسیته­ خشک به دست آمده از چوب راش سنگده و گرجستان به ترتیب برابر با ۰.۶۱۶ و ۰.۶۵ گرم­بر سانتی­متر مکعب بود. نتایج نشان داد که تفاوت معنی­داری بین خصوصیات فیزیکی و مکانیکی این دو راش مورد استفاده، بعد از آزمون (T-test) به جز دانسیته بحرانی، هم­کشیدگی شعاعی و واکشیدگی شعاعی مشاهده شد. همچنین مقاومت های مکانیکی اندازه­گیری شده الوارهای راش گرجستان بسیار بالاتر از چوب راش سنگده بود که به دانسیته بالاتر الوار راش گرجستان نسبت داده شد.

نویسندگان

محمد نجفیان اشرفی

عضو هیئت علمی، گروه علوم و مهندسی چوب، دانشکده فنی و حرفه ای شماره ۲ ساری، دانشگاه فنی وحرفه ای استان مازندران، ایران.

هومن شعبانی اسرمی

دانش آموخته مقطع کارشناسی، گروه علوم و مهندسی چوب، دانشکده فنی و حرفه ای شماره ۲ ساری، دانشگاه فنی وحرفه ای استان مازندران، ایران.

زین العابدین وثوقی رودگر

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی و صنایع چوب، دانشگاه تربیت مدرس، واحد نور، نور، ایران.

محمد قربانیان فر

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی و صنایع چوب، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

معین دهقان

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی و صنایع چوب، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Czajkowski, Ł., Olek, W., & Weres, J. (۲۰۲۰). Effects of ...
  • Torkaman, J., Vaziri, M., Sandberg, D., & Mohammadi Limaei, S. ...
  • نمایش کامل مراجع