چگونه توانستم مشکلات روانی و اجتماعی ناشی از تغییرات دوران بلوغ دانش آموزان پایه ششم را با استفاده از رویکرد آدلری)روانشناسی فردی( کاهش دهم؟

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 133

فایل این مقاله در 69 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CFTP08_0493

تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1401

چکیده مقاله:

مشکلات دوره نوجوانی حلقه های زنجیر به هم پیوسته می شوند و هر یک به دیگری ختم میگردند انباشته شدن مشکلات خطری است که نوجوان و جوان را تهدید میکند و برای آنها مسئله ساز می شود و اگر به موقع به آنها توجه نشود و مشکل برطرف نگردد با مشکل دیگری پیوند میخورد و ممکن است سبب بسیاری از انحرافات فردی و اجتماعی و حتی بزهکاری آنها گردد و به عواقب ناخوشایندی ختم شود.موضوع این اقدام پژوهی کاهش مشکلات روانی و اجتماعی ناشی از تغییرات دوران بلوغ دانش آموزان پایه ششم کلاس ۲۰۲ با استفاده از رویکرد آدلری می باشد.این ۲۹ دانش آموز همگی در محدوده ی سنی ۱۲-۱۳ سال قرار دارند و در دبستان بهارآرزو واقع در روستای جامخانه شهرستان میاندرود مشغول به تحصیل می باشند.هدف اصلی این بود که پژوهشگر مشکلات روانی و اجتماعی این دانش آموزان مذکور از جمله قدرت طلبی، سرکشی و پرخاشگری، لجاجت و یکدنگی و... را با استفاده از رویکرآدلری و آموزش مهارت های زندگی تا حدود قابل قبولی کاهش دهد. پژوهشگرمسائل رفتاری دانش آموزان با خانواده و مدرسه را بررسی کرد و با کمک مطالعه کتب روانشناسی و مقالات مرتبط با موضوع، نظرخواهی از همکاران و اولیا این دانش آموزان راه حل هایی پیشنهاد و به اجرا در آمد که تا حدودی موثر بود.زیرا نکته ی کوچک و به نظر ساده می تواند مشکلات بزرگ را ایجاد کند ولی اگر به موقع رفع شود، باعث پیشرفت بزرگی می گردد.در این پژوهش، مشکلات روانی و اجتماعی ناشی از تغییرات دوران بلوغ متغیر وابسته و رویکرد آدلری به عنوان متغیر مستقل منظور شده است. پژوهشگر برای گردآوری اطلاعاتدر شواهد نوع ۱ از روش های مشاهده، مصاحبه و پرسشنامه استفاده کرده است و با تجزیه و تحلیل دادهها از طریق الگوی ترسیم مفهوم و شش پرسش و...به وجود مساله پی برده است و به راه حل های موقتی با استفاده از رویکرد آدلری و آموزش مهارت های زندگی دست یافته است. سپس با استفاده از همین روش ها به جمع آوری اطلاعاتو تجزیه و تحلیل آن در شواهد نوع ۲ پرداخته و پس از بررسی و مقایسه ها به این نتیجه رسیده است که استفاده از رویکردی آدلری موجب کاهش مشکلات روانی و اجتماعی ناشی از تغییرات دوران بلوغ دانش آموزان شده است و نتایج پژوهش به صورت افزایش آگاهیدانش آموزان درمورد خودشان، کمک به آن ها در رسیدن به یک برداشت مبتنی بر واقعیت درمورد زندگی، تقویت مهارت های ارتباطی،مدیریت هیجانات و حل مسئله در دانش آموزا ن مشاهده شد .

نویسندگان

مهدیه بابایی

کارشناسی ارشد، روانشناسی عمومی، دانشگاه فروردین قائمشهر کارشناسی ، آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیاناداره آموزش و پرورش شهرستان میاندورود، مدرسه بهارآرزو جامخانه