گزارش یک مورد درد شکمی به علت مالاریا در یک مرد ۲۲ ساله

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 124

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-7-5_012

تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: مالاریا یکی از مهم ترین بیماری های تک یاخته ای است که سازمان بهداشت جهانی WHO، این بیماری را بعد از سل، ایدز و ... جزء بیماری های مهم برشمرده است. در حال حاضر، مالاریا در ۱۰۱ کشور جهان شایع است و موارد کلینیکی مالاریا سالانه ۵۰۰-۳۰۰ میلیون مورد، حتی در کشورهایی که مالاریا در آنها ریشه کن شده است، گزارش می شود. معرفی مورد: بیمار آقای ۲۲ ساله ای است که با شکایت از درد شکم، از حدود ۳ هفته پیش به بیمارستان مراجعه کرد. درد در بیمار جنرالیزه، شدید و به صورت مبهم بود. در این مدت بیمار درد شکم را به صورت متناوب و حمله ای تجربه کرده بود. همچنین از خستگی، کاهش وزن، سردرد و تب شکایت داشت. بیمار همراه درد شکم جنرالیزه، تهوع و استفراغ را نیز ذکر نمود. ضمن اینکه بیمار از سوزش ادرار خفیف بدون تکرر ادرار و درد و کرامپ مختصر عضلات نیز شکایت داشت. تندرنس سطحی شکم وجود نداشت، اما در لمس عمقی شکم حساس بود. بررسی و درمان های زیادی برای بیمار انجام شده بود، ولی بیمار کماکان از عدم بهبودی شکایت داشت. در نهایت، بیمار با توجه به اسمیر خون محیطی با تشخیص مالاریا تحت درمان قرار گرفت. بیماری مالاریا یکی از مهم ترین بیماری های عفونی مناطق گرمسیری است. این بیماری در کشورهای غربی ریشه کن شده، ولی در بیش از ۱۰۰ کشور گرمسیری جهان شایع است که کشور ایران نیز در زمره آنها قرار دارد. مورد ذکرشده در این case، نشان دهنده نقش حیاتی گرفتن یک شرح حال دقیق و کامل از بیمار است تا بتوان از تشخیص دیرهنگام، ایجاد مشکلات عدیده، درمان های بی جا و نیز هزینه های بی مورد و سرگردانی بیماران جلوگیری نمود.

نویسندگان

سیدجلال اسحق حسینی

Qom University of Medical Sciences

محمدامین بهزادپور

Islamic Azad University, Qom Branch

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chareonviriyaphap T, Bangs MJ, Ratanatham S. Status of malaria in ...
  • Phillips RS. Current status of malaria and potential for control. ...
  • Kondrashin AV. Malaria in the WHO Southeast Asia region. Indian ...
  • Kano S, Kimura M. Trands in malaria cases in Japan. ...
  • Summer AP, Stauffer WM, Fischer PR. Pediatric malaria in the ...
  • Kamolratanakul P, Butraporn P, Prasittisuk C, Prasittisuk M, Indaratna K. ...
  • نمایش کامل مراجع