بررسی مقاومت داروئی جدایه های اشریشیا کلای از ضایعات تیپیک کلی باسیلوز طیور و جستجوی ژن های مقاومت به فلورفنیکل (floR, fexA, cfr) و کلیستین (mcr-۱) در بین جدایه ها

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 300

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVM-17-2_010

تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1401

چکیده مقاله:

اشریشیا کلای، عامل بیماری کلی باسیلوز در طیور می باشد که خسارات سنگینی را به صنعت طیور تحمیل می نماید و از دلایل اصلی مصرف دارو و رخداد بیشتر مقاومت داروئی است. به منظور کاهش مقاومت داروئی به عنوان یک مشکل جهانی و برقراری هر چه بیشتر سلامت انسان، حیوان و محیط زیست، بررسی دوره ای میزان مقاومت های داروئی ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی میزان مقاومت جدایه های اشریشیا کلای طیور گوشتی به ترکیبات ضدمیکروبی و همچنین ردیابی ژن های مقاومت فلورفنیکل (cfr, fexA, floR) و کلیستین(mcr-۱) در بین جدایه ها بود. تعداد ۱۰۰ جدایه از اشریشیا کلای به دست آمده از جراحات تیپیک کلی باسیلوز از طیور ارجاع شده به یک آزمایشگاه خصوصی شهر تهران و بانک ذخیره ی دانشگاه جمع آوری و مقاومت داروئی به ۱۶ ترکیب ضدمیکروبی شامل آمپی سیلین، نئومایسین، جنتامایسین، انروفلوکساسین، فلومکوئین، دی-فلوکساسین، کلرامفنیکل، فلورفنیکل، فوزباک، اریترومایسین، کلیستین، تتراسایکلین، اکسی تتراسایکلین، تری متوپریم+سولفا، لینکواسپکتین و داکسی سایکلین، با روش دیسک دیفیوژن انجام پذیرفت. سپس، DNA کروموزومی و پلاسمیدی جدایه ها استخراج و ژن های مقاومت فلورفنیکل (cfr ,fexA ,floR) و کلیستین (mcr-۱) در بین تمامی جدایه ها با روش PCR ردیابی شد. بر اساس نتایج آزمایش حساسیت داروئی، بیشترین میزان مقاومت به دست آمده مربوط به اریترومایسین، داکسی سایکلین و تتراسایکلین و کمترین مقاومت مربوط به سه ترکیب لینکواسپکیتن، جنتامایسین و فوزباک بود. همه ی جدایه ها حداقل به یک ترکیب ضدمیکروبی و ۱۰% جدایه ها حداقل به ۱۲ ترکیب ضدمیکروبی مقاوم بودند. در این مطالعه ۱۶% از جدایه ها دارای الگوی مقاومت یکسان و ۳۵% جدایه ها هرکدام دارای الگوی مقاومت جداگانه ای بودند. همچنین از بین ۸۵ جدایه در این مطالعه، ۴۰% و ۹۴/۵۲% جدایه ها ژن مقاومت به floR را، به ترتیب، بر روی پلاسمید و کروموزوم خود داشتند و هیچ جدایه ای از نظر وجود ژن-های مقاومتfexA ، cfr و mcr-۱ مثبت نبود. نتایج این مطالعه مقاومت بالای جدایه های اشریشیا کلای به دست آمده از موارد کلی باسیلوز طیور را به ترکیبات رایج ضدمیکروبی در صنعت طبور ایران نشان داد. ردیابی ژن های مقاومت آگاهی محققین را در خصوص اپیدمیولوژی مقاومت داروئی افزایش می دهد. این اطلاعات لزوم اجرای برنامه های مدیریتی صحیح برای مرغداری ها و مصرف درمانی منطقی ترکیبات ضدمیکروبی را در کنار پایش دوره ای میزان مقاومت ها خاطر نشان می سازد.

نویسندگان

پگاه والی تبار

گروه بیماری های طیور ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سید مصطفی پیغمبری

استادگروه بیماری های طیور ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

جمشید رزم یار

دانشیار گروه بیماری های طیور ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

عباس برین

استادیارگروه کلینیکال پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

اعظم یزدانی

گروه بیماری های طیور ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

فتانه نادری نژاد

گروه بیماری های طیور ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :