میزان انطباق محتوای برنامه درسی دندانپزشکی عمومی با نیازهای شغلی از دیدگاه دندانپزشکان شاغل بیرجند

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 154

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-21-84_007

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: کوریکولوم نیاز به ارزیابی مجدد حین اجرا دارد. توانمندی پایین فارغ التحصیلان می تواند به عدم انطباق محتوای کوریکولوم با نیاز شغلی مربوط باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان انطباق محتوای برنامه درسی دندانپزشکی عمومی با نیازهای شغلی از دیدگاه دندانپزشکان شاغل در شهر بیرجند به همراه ارزیابی مهارت دندانپزشکان در ابتدای شروع به کار در سال ۱۳۹۹انجام شد. روش ها: مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بود و در سال ۱۳۹۹ در بیرجند انجام شد. گروه هدف دندانپزشکان عمومی شهر بیرجند (۸۵نفر)بود که به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزارگردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ای مشتمل بر سه بخش اطلاعات دموگرافیک، میزان انطباق محتوا برنامه درسی با نیاز شغلی (شامل ۶ زیر گروه، ۹۳ سوال دروس تئوری قبل و بعد از علوم پایه، دروس عملی قبل و بعد از علوم پایه، دروس پره کلینیک و کارورزی) و مهارت دندانپزشک در ابتدای شروع به کار (۵۱ سوال) با مقیاس ۵ گزینه ای لیکرت بود. لینک پرسشنامه الکترونیک برای دندانپزشکان ازطریق پیام رسان های اجتماعی (تلگرام و واتساپ) ارسال شد. داده ها توسط نرم افزار اکسل ۲۰۱۳ و با استفاده از آمار توصیفی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: تعداد۷۴ پرسشنامه توسط دندانپزشکان تکمیل  و تحلیل شد. در دروس علوم پایه دو درس علوم تشریحی (۸۸۲/۰±۵۶۵/۳) و سلامت دهان و جامعه (۹۶۱/۰±۴۲/۳) بیش­ترین و انگل شناسی (۸۵/۰±۱۱۶/۲) و بیوشیمی (۹۸/۰±۱۵۹/۲) کمترین انطباق با نیاز شغلی  را داشت. در سایر دروس، انطباق با نیاز شغلی در حد مطلوب بود. میزان مهارت دندانپزشکان پیرامون درمان سینوس بازشده، فوریت های پزشکی، ساخت پلاک ارتودنسی و جراحی افزایش طول تاج بسیار کم بود. نتیجه گیری: با توجه به میزان انطباق کم  برخی دروس نظری و عملی علوم پایه، استفاده از روش های نوین آموزشی نظیر ادغام افقی یا عمودی کوریکولوم جهت برقراری ارتباط بین علوم پایه و بالینی ضروری است.

نویسندگان

زهرا رضایی

Dentistry Student, Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

خیرالنساء رمضان زاده

PhD candidates, Education Development Center & ۳ PhD candidates, Department of Educational Sciences, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Birjand University, Birjand, Iran.

حمید عباس زاده

Associate Professor, Department of Oral and Maxillofacial Pathology, Faculty of Dentistry, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ghaffari R, Amini A, Yazdani S, Alizadeh M, Salek Ranjbarzadeh ...
  • Allen DL, Caffesse RG, Bornerand M, Frame JW, Heyboer A. ...
  • Moosavi H, Maleknejad F, Shariati A. [Comparison Of Restoration Type’s ...
  • Dabaghi-Tabriz F, Ghaffari R, Hanaee J, Barzegar M, Bilan N, ...
  • Ministry Of Health And Medical Education. Dabirkhaneye Shoraye Aliye Barnamehriziye ...
  • Ahangari Z, Rahmani M, Sohrabi Z, Kharazifard M. [Dental Curriculum ...
  • Khami MR, Keshavarz H, Razeghi S. [Evaluation Of Last-Year Dental ...
  • Motallebnejad M, Madani Z, Ahmadi E, Hosseini S R. [The ...
  • Levine R. Experience, Skill And Knowledge Gained By Newly Qualified ...
  • Henzi D, Davis E, Jasinevicius R, Hendricson W. North American ...
  • Downer CS, Khan SK, Powell S, Matthews R, Scully C, ...
  • Ryding HA, Murphy HJ. Assessing Outcomes Of Curricular Change: A ...
  • Noushi N, Enriquez N, Esfandiari S. A Scoping Review On ...
  • نمایش کامل مراجع