تاثیر عیار سیمان و میزان هوازا در برخی خواص مهندسی پوشش بتنی کانال های آبیاری

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 138

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ARIDSE-19-71_009

تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1401

چکیده مقاله:

در این پژوهش، تاثیر افزودنی حباب­ساز با عیارهای مختلف سیمان بر ویژگی­های مقاومتی بتن تازه و سخت شده بررسی شده است. بدین­منظور ۹ طرح اختلاط بتنی با نسبت آب به سیمان ۴۵/۰ و کاربرد ۳ سطح عیار سیمان ۳۰۰، ۳۵۰ و ۴۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب، و ۳ سطح حباب­ساز صفر، ۰۱/۰ و ۰۳/۰ درصد وزنی سیمان مصرفی، در نظر گرفته شد. آزمایش­های تعیین مجموع هوای بتن، چگالی و تعیین مقدار اسلامپ روی بتن تازه و آزمایش­های چگالی، تخلخل، مقاومت فشاری و مقاومت الکتریکی روی نمونه­های بتن سخت شده در همه مخلوط­ها اجرا شد. نتایج آزمایش­ها روی بتن تازه نشان می­دهد که با افزایش ماده افزودنی حباب­ساز، کارایی بتن تازه و میزان هوای کل آن افزایش و چگالی بتن کاهش می­یابد. نتایج آزمایش­ها روی بتن سخت­شده نشان می­دهد که افزودن ماده حباب­ساز به اندازه ۰۳/۰ درصد وزن سیمان به مخلوط بتن با هر ۳ عیار سیمان، منجر می­شود به کاهش چگالی، مقاومت فشاری و مقاومت الکتریکی. با توجه به شاخص­های موجود، عیار ۳۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب (بدون هوازا و با هوازا) برای پوشش بتنی از جنبه مقاومتی گزینه­ای پذیرفتنی نیست. برای پوشش بتنی کانال­های آبیاری و برای تامین حداقل مقاومت فشاری لازم، در بین مخلوط­های مورد بررسی مخلوط­های بتنی به­ترتیب عیار سیمان  ۴۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب (بدون هوازا)، ۳۵۰ کیلوگرم بر متر مکعب (بدون هوازا و ۰۱/۰ درصد وزن سیمان هوازا) اولویت دارند. برای پوشش بتنی در مناطق سردسیر، مناسب­­ترین گزینه جهت اطمینان از پارامتر مقاومت فشاری و دوام در برابر یخبندان، مخلوط بتنی است با عیار ۴۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب و ۰۱/۰ درصد وزن سیمان حباب­ساز.

نویسندگان

مهدی عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی عمران، مدیریت ساخت دانشگاه آزاد فیروزکوه، ایران

محمد مهدی امیری

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد فیروزکوه، تهران، ایران

رضا بهراملو

استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، همدان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Anon .۲۰۰۰a. Guide to Concrete Repair. Technical Sevrice Center. USBR ...
  • Anon. ۲۰۰۰b. Properties of Portland cement. Iranian Standard and Technical ...
  • Anon. ۲۰۰۳a. Standard test method for Slump of hydraulic-cement concrete. ...
  • Anon. ۲۰۰۳b. Standard test method for Air content of freshly ...
  • Anon. ۲۰۰۵. Iranian Concrete Bylaw. Budjet and Programing Organization. No. ...
  • Mohammadi, I. and Shadmand, M. ۲۰۱۳. Evaluation of failure factors ...
  • نمایش کامل مراجع