بررسی کانیهای زهاب اسیدی با استفاده از ویژگیهای طیفی و پردازش تصاویر ماهواره ای لندست ۸، مطالعه موردی: معدن دره زار، استان کرمان

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 207

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JESJ-43-1_003

تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1401

چکیده مقاله:

زهاب اسیدی اثرات مخربی بر محیط زیست دارد. معدن دره زار یکی از معادن مس پورفیری است که دگرسانی فیلیک در آن گسترش قابل توجهی دارد و کانی پیریت (سولفید آهن) در این دگرسانی جزو کانی های باطله با قابلیت تشکیل زهاب اسیدی است. در این تحقیق، کانی های ثانویه آهن مرتبط با زهاب اسیدی در معدن دره زار با استفاده از بررسی ویژگی های طیفی کانیها و پردازش تصاویر لندست ۸ مطالعه و بارزسازی شده اند. به منظور شناسایی ویژگی های طیفی کانی های شاخص زهاب اسیدی از طیف های کتابخانه طیفی USGS۱ و برای بارزسازی مناطق دارای پتانسیل زهاب اسیدی با تصویر لندست ۸ از روش آنالیز مولفه اصلی استفاده شده است. نتایج نشان دادند که با مطالعات طیفی و روش های پردازش تصویر مانند آنالیز مولفه اصلی امکان شناسایی کانیهای زهاب اسیدی وجود دارد با مطالعات میدانی حضور کانیهای ثانویه آهن در دامپ های شرقی، غربی و بخش مرکزی توده معدنی تائید شد و در مطالعات طیف سنجی نمونه های صحرایی نیز کانی های ثانویه آهن مانند گوتیت، ژاروسیت و هماتیت شناسایی شدند. اندازه گیری pH و EC وجود آبهای با pH پایین و EC بالا را در محدوده داخل معدن نشان دادند که در مجموع مطالعات میدانی و آزمایشگاهی با نتایج پردازش تصویر هماهنگ بودند.

نویسندگان

عالیه سیفی

M.Sc. student in Geological Remote Sensing, Graduate University of Advanced Technology, Kerman, Iran

مهدیه حسینجانی زاده

کرمان، انتهای اتوبان هفت باغ علوی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته

حجت اله رنجبر

Faculty member, Department of Mining Engineering, Shahid Bahonar University, Kerman, Iran

مهدی هنرمند

Faculty member, Department of Ecology, Institute of Science and High Technology and Environmental Sciences, Graduate University of Advanced Technology, Kerman, Iran.