تاثیر اعتبارات خرد بر توانمندسازی، اشتغال زایی و کاهش فقر در جوامع محلی (نمونه موردی: بخش احمدی، شهرستان حاجی آباد هرمزگان)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 163

فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GIAJ-12-44_008

تاریخ نمایه سازی: 15 دی 1401

چکیده مقاله:

اعتبارات خرد، به عنوان یکی از راهکارهای توانمندسازی، اشتغال زایی و کاهش فقر در کشورهای درحال توسعه معرفی شده است. در ایران تامین مالی خرد یا ایجاد صندوق های توان افزایی به روش های گوناگون و از سوی نهادها و سازمان های مختلف در مناطق روستایی و محروم پیگیری و اجرا شده است. این مقاله به بررسی تاثیر اعتبارات خرد بر توانمندسازی، اشتغال و کاهش فقر در جامعه محلی بخش احمدی پرداخته است. در این پژوهش از پارادایم اثبات گرایی بهره برده شده است. ابزار گردآوری اطلاعات میدانی توسط پرسشنامه و روش تحلیل داده های جمع آوری شده آزمون T تک نمونه ای و ماتریس همبستگی آمار استنباطی است. جامعه هدف ۲۵۷۹ نفر از اعضای صندوق توان افزایی وابسته به بنیاد علوی در ۳۰ روستای بخش احمدی شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان بوده است. نتایج بیانگر آن است که صندوق های اعتباری خرد در فقرزدایی با میانگین ۶۲/۳، در توانمندسازی و اشتغال زایی با میانگین ۵۲/۳ و ۴۴/۳ بالاتر از حد نظری میانگین موثر واقع شده است. ضریب همبستگی ۴۶۲/۰ بین توانمندسازی با توسعه جامعه محلی وجود دارد و بین مولفه فقرزدایی با توسعه ضریب همبستگی ۴۵۱/۰ برقرار است. همچنین ضریب همبستگی بین مولفه اشتغالزایی و توسعه ۴۷۴/۰ است. درنهایت نتایج این مطالعه نشان می دهد که رابطه معنی داری بین مولفه های مورد بررسی و توسعه جامعه محلی وجود دارد و صندوق های اعتباری نقش موثری در توسعه روستاهای مورد بررسی داشته اند.

نویسندگان

بهروز بادکو

استادیار، عضو هیات علمی جهاددانشگاهی

محمد قاسمی سیانی

استادیار، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی

علی رنجبرکی

استادیار، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی

محمد حامد شامبیاتی

عضو سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی

احمد شکیبا

استادیار، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ازکیا، مصطفی؛ حسین ایمانی جاجرمی. (۱۳۸۵). بررسی های جامعه شناختی ...
  • رضوانی، محمدرضا؛ دربان آستانه، علیرضا؛ احمدآبادی، حسن. (۱۳۹۴). تحلیل اثرات ...
  • https://citeseerx.ist.psu.edu/document?repid=rep۱&type=pdf&doi=۰۷ef۶۹e۵c۵۰d۳۵bdfe۴۸۷۰۵۹۶a۸fd۴۶ca۶۱۶۲۷۴۰Maclsaac. N,(۱۹۹۷) The role of Microcredit in Poverty Reduction and ...
  • http://www.c۳l.uni-oldenburg.de/cde/OMDE۶۲۵/Sen/Sen-intro.pdfSchreiner, M. (۱۹۹۹) Self-Employment, Microenterprise, and the Poorest Americans, Social ...
  • نمایش کامل مراجع