دنیای پژوهش و رمز و رازهای آن؛ خلاقیت و نوآوری

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 104

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RUMS-20-4_001

تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401

چکیده مقاله:

برای دانشجویان جوانی که پا در عرصه پژوهش می گذارند، آشنایی با این دنیا و رمز و رازهای آن از اهمیت شایان توجهی برخوردار می باشد. از همین رو، در یک سلسله از سخنان سردبیری به هم پیوسته، سعی می کنم تا درباره دنیای پژوهش و رمز و رازهای آن، مطالبی را تقدیم خوانندگان و نویسندگان فرهیخته مجله دانشگاه نمایم. در اولین مقاله به مهم ترین راز پژوهش، یعنی خلاقیت و نوآوری [۱] می پردازم. خلاقیت یک زمینه بسیار حیاتی در تحقیقات علمی با پیامدهای کاربردی مهم در مدیریت نوآوری است [۲]. خلاقیت از طریق تلاقی سه جزء دانش، تفکر خلاق و انگیزه به وجود می آید. جزء دانش به تمام درک فرد برای ایجاد یک تلاش خلاقانه اشاره می نماید. در حالی که جزء تفکر خلاق، به نحوه برخورد فرد با مشکلات اشاره داشته و وابسته به شخصیت، طرز تفکر وشیوه کاری وی می باشد. بالاخره، جزء انگیزه نیز به عنوان کلید تولید خلاق در نظر گرفته شده که منتج از اشتیاق ذاتی و علاقه به انجام کار مورد نظر است [۳]. مطالعات موجود نشان می دهند که با انتخاب شیوه های آموزشی مناسب می توان خلاقیت و نوآوری را آموزش داد [۵-۴]. با این وجود، سوال اساسی این جاست که چقدر در آموزش رسمی کشورهای مختلف، به این نکته مهم توجه می گردد؟ به عبارت دیگر، نظام های آموزش رسمی کشورهای مختلف، چقدر دانش آموختگان خلاق و نوآوری را تربیت می نمایند؟ صرف نظر از پاسخی که به سوال فوق ممکن است داده شود، بایدخلاقیت و نوآوری را به عنوان مهم ترین و کلیدی ترین راز دنیای پژوهش محسوب نمود. از همین رو، مهم ترین جنبه دنیای پژوهش در آن است که برای افرادی که دارای خلاقیت بوده و تمایل دارند خلاقیت خود را شکوفا نموده و به نوآوری دست یابند، بهترین گزینه را فراهم می آورد. بنابراین، کسانی که دارای ذهن خلاق بوده و دائما به جنبه های نوآورانه می اندیشند، باید خود را وقف دنیای پژوهش نمایند.

نویسندگان

محسن رضائیان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Rutkove SB. Biomedical research: An Insider’s guide. Springer ۲۰۱۶ ...
  • Brem A, Puente-diazR, Agogué M. Creativity and innovation: state of ...
  • Amabile, Teresa M.; Growing Up Creative; Creative Education Foundation; ۱۹۹۲ ...
  • Gemma Rodríguez, Nora Pérez, Gemma Núñez, Josep-E Baños, Mar Carrió. ...
  • Reche I, Perfectti F. Promoting Individual and Collective Creativity in ...
  • نمایش کامل مراجع