بررسی اثر کینماتیک فرود بر بروز آسیب سندروم فشار داخلی تیبیا در سربازان در طی دوره آموزش نظامی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 115

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMARMED-5-2_005

تاریخ نمایه سازی: 5 تیر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: با توجه به اهمیت نقش کینماتیک اندام تحتانی در جذب نیروهای وارده به بدن هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی اثر کینماتیک اندام تحتانی بر بروز آسیب سندروم فشار داخلی تیبیا در سربازان در طی دوره آموزش نظامی می ­باشد. روش­ ها: در پژوهش حاضر، سربازان مرد در طی دوره ۶ ماه آموزش نظامی در سال ۱۴۰۱ بررسی شدند که تعداد ۱۱۶ نفر از آنها انتخاب گردیدند. در ابتدای دوره آموزشی، ضمن بررسی وضعیت شیوع سندروم فشار داخلی تیبیا با استفاده از معیار یاتس و داده ­های کینماتیک، فرود آزمودنی­ ها و ولگوس داینامیک زانو، بوسیله دوربین فیلم ­برداری و به کمک نرم افزار کینوا جمع­آوری شد. سپس سربازان به انجام تمرینات مربوط به آموزش نظامی پرداختند و در انتهای دوره ۶ ماهه، با استفاده مجدد از معیار یاتس و وایت شیوع احتمالی سندروم فشار داخلی تیبیا، ارزیابی شد. یافته ­ها: میزان شیوع سندروم فشار داخلی تیبیا در سربازان در انتهای دوره ۳/۲۹ % بود. نتایج رگرسیون لجستیک برای بررسی نقش پیش بینی کننده والگوس زانو در لحظه فرود تک پا در بروز آسیب سندروم فشار داخلی تیبیا نشان داد، مدل نهایی قادر به تبیین بین ۶/۵۷% و ۸۲% واریانس بود. برای والگوس زانو در لحظه فرود دو پا، بین ۵/۵۴% و ۶/۷۷% واریانس، فلکشن ران انتهای فرود تک پا بین ۵/۶۰% و ۲/۸۶% واریانس، فلکشن ران انتهای فرود دوپا، بین ۶۵% و ۷/۹۲% واریانس، فلکشن زانو انتهای فرود تک پا بین ۳/۶۵% و ۱/۹۳% واریانس و بلاخره برای فلکشن زانو انتهای فرود دو پا مدل نهایی قادر به تبیین بین ۴۴/۴۴% و ۲/۶۳% واریانس بود. نسبت شانس مربوط به والگوس زانو در لحظه فرود تک پا ۲۰۴/۲، در والگوس زانو در لحظه فرود دو پا  ۷۷۳/۱، در متغیر فلکشن ران انتهای فرود تک پا ۴۹۱/۲، در فلکشن ران انتهای فرود دو پا ۰۶۹/۲، فلکشن زانو انتهای فرود تک پا ۱۶۳/۲ و در متغیر فلکشن زانو انتهای فرود دو پا ۵۸۰/۱ می باشد. از بین متغیرها، متغیر فلکشن ران انتهای فرود تک پا به لحاظ آماری نسبت به سایر متغیرها قدرت پیش بینی کنندگی بالاتری جهت بروز سندروم فشار داخلی تیبیا دارد (۴۹۱/۲). نتیجه­ گیری: نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد، کینماتیک فرود بر شیوع آسیب سندروم فشار داخلی تیبیا اثرگذار است که این تغییرات می­تواند ناشی از ضعف عضلات عمل ­کننده در مفاصل اندام تحتانی و همچنین افزایش بار بیش از حد ناشی از تمرینات نظامی باشد.

کلیدواژه ها:

Medial Tibial Stress Syndrome (MTSS) ، Landing Kinematics ، Soldier. ، سندروم فشار داخلی تیبیا ، کینماتیک اندام تحتانی ، سرباز.

نویسندگان

احمدرضا یوسف پور دهاقانی

School of Physical Educationand Sport Sciences, University of Gilan, Gilan, Iran

طالب فدائی ده چشمه

School of Physical Educationand Sport Sciences, University of Gilan, Rasht, Iran

صادق پورعلی

university of emam hossion

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Jones BH, Cowan DN, Tomlinson JP, Robinson JR, Polly DW, ...
  • Gabbett TJ. The training-injury prevention paradox: should athletes be training ...
  • Sobhani V, Shakibaee A, Aghda AK, Meybodi MK, Delavari A, ...
  • Hewett TE, Ford KR, Hoogenboom BJ, Myer GD. Understanding and ...
  • Yates B, White S. The incidence and risk factors in ...
  • Bonanno DR, Munteanu SE, Murley GS, Landorf KB, Menz HB. ...
  • Loudon JK, Reiman MP. Lower extremity kinematics in running athletes ...
  • Loudon JK, Reiman MP. Lower extremity kinematics in running athletes ...
  • Sharma J. The development and evaluation of a management plan ...
  • Podraza JT, White SC. Effect of knee flexion angle on ...
  • Golestani N, Seidi F, Minoonejad H. Comparison of Lower Extremity ...
  • Olivier B, Stewart AV, Olorunju SA, McKinon W. Static and ...
  • نمایش کامل مراجع