ارائه مدل خط مشی گذاری نظام سلامت مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 160

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-12_003

تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: خط مشی گذاری نظام سلامت یکی از مسائل مهم و مورد توجه سیاست گذاران و مدیران حوزه سلامت است. هدف این پژوهش ارائه مدل خط مشی گذاری نظام سلامت مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب با رویکرد اقتصاد مقاومتی می باشد. روش بررسی: این پژوهش به روش کیفی و با رویکرد نظریه داده بنیاد می باشد. مصاحبه شوندگان به روش نمونه گیری هدفمند و با تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته با ۱۱ نفر از اساتید، معاونان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی استان اراک و قم جمع آوری شد. مفاهیم و مولفه ها ازطریق کدگذاری باز، محوری و انتخابی استخراج شد. سپس با روش آماری ناپارامتریک PLS، مدل ساختاری الگوی پارادایمی بررسی شدند. یافته ها: تعداد ۴۰۸ کد اولیه که پس از غربال گری با استفاده از شاخص روایی محتوا به ۲۶۰ کد کاهش یافت. تعداد ۴۰ مولفه فرعی و ۱۳ مولفه اصلی در قالب مدل پارادایمی نظریه داده بنیاد استخراج شد. شرایط علی (مولفه های مسائل مدیریتی، مدیریت منابع انسانی، فرآیندها و روش ها)، راهبردها (اولویت پیشگیری بر درمان، مدیریت منابع سلامت، غنی سازی فرهنگی، ارتقای سرمایه انسانی سلامت و بهبود روش ها)، شرایط مداخله گر (عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی، عوامل فناورانه و عوامل سیاسی)، شرایط زمینه ای عوامل حکمرانی و پیامدها شامل مولفه های بهبود و ارتقای سلامت جامعه، کارآمدی اقتصادی دانشگاه های علوم پزشکی می باشد. نتیجه گیری: پژوهش حاضر نگرش جدیدی را در راستای سیاست گذاری نظام سلامت با رویکرد اقتصاد مقاومتی ارائه می دهد و به بهبود و

نویسندگان

محمد محمدی

Department of Management, Faculty of Humanities, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran.

محمدرضا مردانی

Department of Human Resource Management, Faculty of Management and Strategic Planning, Imam Hossein University (AS), Tehran, Iran.

صدیقه طوطیان

Department of Public Administration, Faculty of Management, Islamic Azad University, Tehran West Branch, Tehran, Iran

احسان ساده

Department of Management, Faculty of Humanities, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :