دیدگاه دانشجویان در مورد واحدهای درسی رشته کارشناسی علوم تغذیه

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 183

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-17-1_012

تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: بررسی دیدگاه دانشجویان و فارغ التحصیلان یکی از گام های مهم تعیین جنبه های مختلف نیازمند بازنگری برنامه آموزشی است، این مطالعه با هدف  بررسی نظر دانشجویان علوم تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور در سال۹۴-۱۳۹۳ در مورد واحدهای درسی اصلی دوره کارشناسی انجام شد. روش ها: در این مطالعه مقطعی ۱۸۵ نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد و ترم آخر کارشناسی دانشگاه های علوم پزشکی کشور به روش نمونه در دسترس دراین مقطع زمانی (سرشماری) شرکت کردند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا بود. تناسب تعداد واحدهای دروس نسبت به محتوا، میزان علاقه به هر درس، تناسب با نیاز جامعه و میزان ارتباط با رشته تغذیه بررسی شد. جهت تحلیل داده‎ها از  آمار توصیفی استفاده شد. نتایج: در مورد دروس تغذیه اساسی۲، داروشناسی، پاتوفیزیولوژی، اصول تنظیم برنامه های غذایی، رژیم درمانی۱، رژیم درمانی۲، تغذیه گروه های ویژه، فیزیولوژی تغذیه و کارآموزی رژیم درمانی به ترتیب ۸/۴۹، ۳/۶۱، ۶۱، ۶/۶۳، ۲/۶۶، ۶۸، ۲/۵۶، ۵/۶۲، ۲/۵۶ درصد از شرکت کنندگان اعتقاد داشتند که تعداد واحدهای این دروس نسبت به محتوا کم است. اکثرشرکت کنندگان اظهار داشتند که دروس بیوشیمی متابولیسم، تغذیه اساسی۱، تغذیه اساسی۲، داروشناسی، پاتوفیزیولوژی، زبان تخصصی و اصول تنظیم برنامه های غذایی ارتباط زیادی با رشته تغذیه دارند. اکثر دانشجویان معتقد بودند ۵ درس جدید باید به برنامه آموزشی این رشته اضافه شود. به ترتیب ۹/۸۴ و ۷/۹۳ درصد معتقد بودند باید دوره کارورزی در عرصه و دوره کارآموزی حین ارائه دروس تئوری ایجاد گردد. ۶/۵۸ درصد از آنها معتقد بودند طول دوره این رشته باید بیش از ۴ سال و به صورت دکترای حرفه ای باشد. نتیجه گیری: با توجه به یافته های این مطالعه بازنگری برنامه درسی  دوره کارشناسی علوم تغذیه  با در نظر گرفتن نظرات دانشجویان  ضروری به نظر می­رسد.

نویسندگان

ابراهیم فلاحی

Lorestan University of Medical Sciences

راضیه قبادی حمزه خانی

Lorestan University of Medical Sciences

شیرین قاضی

Lorestan University of Medical Sciences

علی فرهادی

Lorestan University of Medical Sciences

سجاد روستا

Lorestan University of Medical Sciences

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Yach D, Hawkes C, Gould CL, Hofman KJ. The global ...
  • Kyeong Jin Jeon, Okeui Lee, Hye-Kyeong Kim, and Sung Nim ...
  • Azadbakht L, Esmaillzadeh A. Red meat intake is associated with ...
  • Falahi E, Ebrahimzadeh F, Anbari Kh. Determination of the causes ...
  • Fallahi E, Kaveh MH. [Medical Interns' Viewpoints about Nutrition Course ...
  • Ministry of Health and Medical Education.[Deputy for Education of Ministry ...
  • Major Dietetics; ۲۰۱۷. [citd ۲۰۱۷ Nov ۸]. available from: http://www.mcgill.ca/study/۲۰۱۶-۲۰۱۷/faculties/macdonald/undergraduate/programs/bachelor-science-nutritional-sciences-bscnutrsc-major-dietetics۱۸. ...
  • نمایش کامل مراجع