ارزیابی نتایج موفق جراحی داکریوسیستورینوستومی آندوسکوپیک بیماران با انسداد مجرای اشکی (۹۷-۱۳۹۴)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 103

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-24-3_016

تاریخ نمایه سازی: 10 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: هر عاملی که موجب اختلال دستگاه خروجی اشک شود؛ می تواند سبب اشک ریزش (Epiphora) گردد که یکی از علل شایع مراجعه بیماران به کلینیک های چشم پزشکی است. انسداد مجرای نازولاکریمال می تواند مادرزادی و یا اکتسابی باشد. برای درمان انسداد مجرای اشکی درمان استاندارد، جراحی داکریوسیستورینوستومی (Dacryocystorhinostomy: DCR) است که می تواند با دو رویکرد خارجی و اندونازال انجام گیرد. این مطالعه به منظور ارزیابی نتایج موفقیت جراحی داکریوسیستورینوستومی آندوسکوپیک بیماران با انسداد مجرای اشکی انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی روی ۳۸ بیمار (۲۹ زن و ۹ مرد) بالای ۱۸ سال با میانگین سنی بیماران ۱۳.۸۳±۴۳.۰۷ سال مبتلا به اشک ریزش که طی سال های ۱۳۹۴ لغایت ۱۳۹۷ به مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر گرگان مراجعه نمودند؛ در سال ۱۳۹۸ انجام شد. میزان موفقیت داکریوسیستورینوسکوپی اندوسکوپیک در بهبود اشک ریزش شش ماه بعد از انجام جراحی و نیز از نظر عوارض جراحی و ارتباط یافته های سی تی اسکن ارزیابی شد. یافته ها: نتایج جراحی برای ۳۶ بیمار به میزان ۹۴.۷۴% موفقیت آمیز ارزیابی شد. انسداد مجرای اشکی سمت راست ۶۳.۲% و سمت چپ ۳۶.۸% تعیین شد. خونریزی اندک حین عمل در ۷۶.۳% و خونریزی شدید حین عمل در ۷.۹% مشاهده شد. در هیچیک از بیماران نشت مایع مغزی نخاعی و آسیب اربیت در حین جراحی ایجاد نشد. با توجه به یافته های سی تی اسکن، انحراف سپتوم در ۷۶.۳% از بیماران مشاهده شد که برای ۴۱.۳۷% از بیماران حین عمل، جراحی سپتوپلاستی نیز انجام گردید. ۵۰ درصد از بیماران دچار سینوزیت مزمن بودند که برای همه آنان حین جراحی، دهانه سینوس های درگیر باز و تخلیه سینوس ها انجام گردید. نتیجه گیری: جراحی داکریوسیستورینوستومی آندوسکوپیک روش موفقیت آمیز و قابل قبولی برای اشک ریزش به ویژه در بیماران دارای سینوزیت یا انحراف تیغه بینی ارزیابی شد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

معصومه اسلامی

Assistant Professor of Otorhinolaryngology, Department of Surgery, Clinical Research Development Unit (CRDU),۵th Azar Hospital, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

فاطمه عبدی

Assistant Professor of Ophthalmology, Eye Research Center, Iran University of Medical Science, Tehran, Iran.

مرجان اکبری کامرانی

Assistant Professor of Ophthalmology, Department of Surgery, School of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

ارژنگ گردیز

Ophthalmologist, Eye Research Center, Iran University of Medical Science, Tehran, Iran.

فاطمه نجفی

General Physician, School of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Nava CA, Velasco YLA. Nasolacrimal Duct Obstruction Review. JOJ Ophthal. ...
  • Moras K, Bhat M, Shreyas CS, Mendonca N, Pinto G. ...
  • نمایش کامل مراجع