کاربرد سیستم سیگنالینگ بلاک متحرک در کنترل و ایمنی خطوط مترو

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 94

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE07_181

تاریخ نمایه سازی: 16 مرداد 1402

چکیده مقاله:

هدف پژوهش حاضر بررسی کاربرد سیستم سیگنالینگ بلاک متحرک در کنترل و ایمنی خطوط مترو می باشد، که از روش تحقیق توصیفی– تحلیلی بهره گرفته است. سیستم های کنترل و سیگنالینگ در حمل و نقل ریلی درون شهری و برون شهری برای بهره برداری، کنترل و ایمنی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. به طوری که در سالیان گذشته سیستم های کنترل و سیگنالینگ بر اساس تجهیزات کنار خط طراحی و مورد استفاده قرار می گرفت، سیستم سیگنالینگ بلاک ثابت گرچه سیستم موثری است اما در شرایط ترافیک سنگین قطارها، کاملا جوابگو نیست، بنابراین جهت رفع نقاط ضعف این سیستم و براساس تکنولوژریهای نوین، توسعه سیستم کنترل و سیگنالینگ جدیدی به نام بلاک متحرک شکل گرفت. با این حال تغییر سیستم های سیگنالینگ بلاک ثابت موجود به بلاک متغیر پروسه ای بسیار زمان بر و پر هزینه می باشد که عملا” امکان تغییر ساختار به سمت بلاک متحرک را بسیار دشوار می کند. CBTC ویژگی های منحصر به فرد در سیستم های کنترل قطار مبتنی بر ارتباطات با قابلیت بلاک متحرک، آنها را جهت کاربرد در کنار سیستمCBTC های سیگنالینگ موجود در خطوط مترو بسیار مناسب نموده و این ویژگی امکان افزایش ظرفیت در این سامانه ها را فراهم می کند. لذا این مهندسین با توجه به تجارب ارزنده مهندسی خود و جهت ارتقاء و صیانت از سرمایه های صنعت مترو کشور، بررسی و امکان سنجی پیاده سازی سیستم های بلاک متحرک در خطوط مترو را در دستورکار بخش های تخصصی خود قرار داده است و بر این اساس در صورت استفاده و پیاده سازی سیستم سیگنالینگ بلاک متحرک در کنار سیستم بلاک ثابت موجود در شبکه مترو کشور شاهد نتایج ارزنده ای به شرح زیر خواهیم بود:– افزایش ایمنی و قابلیت اطمینان / کاهشسرفاصله زمانی بین قطار ها / امکان افزایش بهره برداری از خط– امکان بهره مندی از مزایای سیستم بلاک متحرک بدون نیاز به تغییر سیستم قبلی

نویسندگان

احمد ربانی نژاد

کارشناسی ارشد رشته الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون ، کارشناس سیگنالینگ قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.

علی میرزایی زنجیرانی

کارشناسی رشته برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمند ، کارشناس نت برق قطار و درزین قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.

رامین رستمی

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی الکترونیک موسسه آموزش عالی پاسارگاد شیراز ، کارشناس سیگنالینگ – امور ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.