بررسی رابطه اختلال خوردن با کمالگرایی و تحریف های شناختی دانشجویان دختر

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 73

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMUMS-26-142_025

تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه اختلال خوردن با کمالگرایی و تحریف های شناختی دانشجویان مونث صورت گرفته است. مواد و روش ها: روش پژوهش توصیفی همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق ۶۲۸۹ نفر از دانشجویان مونث دانشگاه آزاد واحد ساری و حجم نمونه آماری پژوهش ۵۰۰ نفر از دانشجویان مونث با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه اختلال خوردن Roger و Cocker (۱۹۹۰)، پرسشنامه کمالگرایی Terri-Short et al (۱۹۹۵) و پرسشنامه تحریف های شناختی Albert Ellis`s بوده است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۱۷ با روش های آماری توصیفی و تحلیل ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون چندمتغیره صورت پذیرفته است. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد بین نگرانی در مورد وزن و بی اشتهایی عصبی با کمالگرایی رابطه وجود ندارد (۰۵/۰< p ، ۰۰۵/۰ - =r، ۰۵/۰= r). بین پر اشتهایی عصبی و کمالگرایی رابطه مثبت وجود دارد (۰۱/۰< p، ۲۰۳/۰= r). بین نگرانی در مورد وزن، بی اشتهایی عصبی و پر اشتهایی عصبی با تحریف های شناختی رابطه مثبت وجود دارد (۰۱/۰< p، ۲۶۸/۰= r، ۵۰۵/۰= r، ۲۲۴/۰= r). بین کمالگرایی منفی و اختلال خوردن رابطه مثبت (۰۱/۰< p، ۳۰۳/۰= r)، بین کمالگرایی مثبت و اختلال خوردن رابطه منفی وجود دارد (۰۵/۰کمالگرایی و تحریف های شناختی توان پیش بینی اختلال خوردن را داشتند (۰۱/۰< p، ۴۸۳/۰= β، ۰۷۵/۰= β). استنتاج: با توجه به نتایج پژوهش، به دلیل این که اختلال تغذیه رابطه مستقیمی با افکار و شناخت بیمار دارد، بنابراین استفاده از روش شناخت درمانی برای درمان این نوع بیماران موثر واقع می شود.

نویسندگان

حمزه حسینی

Professor, Department of Psychiatry, Psychiatry and Behavioral Sciences Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

یارعلی دوستی

Assistant Professor, Department of Psychology, Faculty of Humanities, Islamic Azad University, Sari Branch, Sari, Iran

سمیه باقری

MA in Clinical Psychology, Faculty of Humanities, Islamic Azad University, Sari Branch, Sari, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Safarzadeh S, Marashian FS. The relationship between body image concen, ...
  • Safavi M, Mahmoodi M, Roshandel A. Assessment of body image ...
  • Yousefi Asl S, Moradi A, Dehghani M. Information processing and ...
  • Cocker S, Roger D. The construction and preliminary validation of ...
  • Sharifi Fard, Amal, (۱۹۹۸), Prevalence of eating disorders and their ...
  • Terry-short LA, Glynn Owens R, Slade PD, Dewey ME. Positive ...
  • Besharat MA. Reliability (stability) and accuracy (validity) of Positive and ...
  • نمایش کامل مراجع