بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس راهبردهای تنظیم هیجان (فرم هایدلبرگ) (HFERST)

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 65

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-17-1_001

تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: هدف این پژوهش بررسی ویژگی­های روان­سنجی نسخه­ی فارسی مقیاس راهبردهای تنظیم هیجان (فرم هایدلبرگ) (HFERST) در بین جمعیت ایرانی بود. روش بررسی: جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه افراد ۱۸ تا ۶۰ ساله در بازه زمانی آبان ماه ۱۴۰۱ الی آذر ماه سال ۱۴۰۱ بودند. نمونه آماری پژوهش شامل ۳۳۳ نفر بودند که به روش نمونه­گیری در دسترس از طریق فراخوان اینترنتی انتخاب شدند. به منظور بررسی روایی همگرا و واگرا از پرسشنامه پذیرش و عمل نسخه دوم و مقیاس دشواری در تنظیم هیجان (DERS-۱۶) و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-۲۱) استفاده شد.  پایایی به کمک روش آلفای کرونباخ و بازآزمایی و تجزیه و تحلیل داده­ها با نرم­افزارهای اس. پی. اس. اس. نسخه ۲۵ و لیزرل نسخه ۸/۸ انجام شد. یافته ها: نتایج تحلیل عاملی تاییدی همانند فرم اصلی، هشت عامل نشخوار فکری، ارزیابی مجدد، پذیرش، حل مسئله، سرکوب ابراز هیجانی، سرکوب تجارب هیجانی، اجتناب و حمایت اجتماعی را مورد تائید قرار داد. همچنین، ضریب آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس های نشخوار فکری، ارزیابی مجدد، پذیرش، حل مسئله، سرکوب ابراز هیجانی، سرکوب تجارب هیجانی، اجتناب و حمایت اجتماعی به ترتیب برابر ۸۸/۰، ۸۷/۰، ۹۰/۰ ۹۱/۰، ۸۴/۰، ۸۹/۰، ۹۲/۰ و ۹۰/۰ به دست آمد. علاوه بر این، ضریب بازآزمایی با فاصله چهار هفته برای خرده مقیاس های مذکور به ترتیب برابر ۸۳/۰، ۸۰/۰، ۸۵/۰ ۸۹/۰، ۸۰/۰، ۸۲/۰، ۸۶/۰ و ۹۱/۰ به دست آمد.  نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که مقیاس راهبردهای تنظیم هیجان (فرم هایدلبرگ) (HFERST) ابزاری قابل اعتماد و روا برای سنجش راهبردهای تنظیم هیجان است.

کلیدواژه ها:

Emotion Regulation Strategies Scale (Heidelberg Form) (HFERST) ، validity ، reliability ، مقیاس راهبردهای تنظیم هیجان (فرم هایدلبرگ) (HFERST) ، روایی ، پایایی

نویسندگان

نادر حاجلو

University of Mohaghegh Ardabili

سعید پورعبدل

Urmia University

حسین علی زاده

Shahid Beheshti University

رامین غریب زاده

University of Mohaghegh Ardabili

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Agako A, Ballester P, Stead V, McCabe RE, Green SM. ...
  • Reinecke A, Filippini N, Berna C, Western DG, Hanson B, ...
  • Bond FW, Hayes SC, Baer RA, Carpenter KM, Guenole N, ...
  • Faustino B. Transdiagnostic perspective on psychological inflexibility and emotional dysregulation. ...
  • Reinecke A, Filippini N, Berna C, Western DG, Hanson B, ...
  • Bond FW, Hayes SC, Baer RA, Carpenter KM, Guenole N, ...
  • Faustino B. Transdiagnostic perspective on psychological inflexibility and emotional dysregulation. ...
  • نمایش کامل مراجع