تدوین شاخص های بهره وری نظام اداری دستگاه های اجرایی استان سمنان

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 67

فایل این مقاله در 33 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMI-17-3_010

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1402

چکیده مقاله:

هدف پژوهش حاضر تدوین شاخص­های بهره وری نظام اداری دستگاه های اجرایی استان سمنان بوده که با رویکرد کیفی و روش مطالعه موردی انجام شده است. جامعه آماری، متخصصان و مدیران سطوح مختلف دستگاه های اجرایی استان در سال۱۴۰۰ بودند که ۲۵نفر، طبق اصل اشباع نظری با روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مصاحبه نیمه ساختاریافته و بررسی اسناد بالادستی در این زمینه بود. داده های به دست آمده با استفاده از روش بازخورد مشارکت کننده اعتباریابی شدند و روایی داده ها با استفاده از معیار کیفیت (موثق بودن) سنجیده و مورد تایید قرار گرفت. داده ها با روش تحلیل مضمون، تحلیل شدند. نتیجه تحلیل داده ها منجر به ۲۹۵ شاخص پایه، ۵۵ شاخص فرعی یک و ۱۴ شاخص فرعی دو در زمینه بهره وری دستگاه های اجرایی گردید. که در قالب ۴ شاخص اصلی؛ عوامل فردی با سه شاخص فرعی (تناسب شغل و شاغل، نگرش و رضایت شغلی، انگیزش)؛ عوامل گروهی با سه شاخص فرعی تعهد نیروی انسانی (سازمانی، حرفه­ای، اخلاقی)، تیم و شبکه ارتباطات (تیم­سازی و شبکه ارتباطات)، مدیریت (سبک مدیریت، مهارت­های مدیریت، مذاکره، پاداش شایسته، ارتباط مدیران و کارکنان، همکاری سازمانی و فراسازمانی، سیستم پیشنهادات)؛عوامل سازمانی با هشت شاخص فرعی؛ساختار سازمانی(کاهش رسمیت،کاهش پیچیدگی، توجه به زمینه، عدم تمرکز اداری)، فرهنگ سازمانی (سازگاری، رسالت، انعطاف­پذیری، درگیر شدن در کار)، مدیریت منابع انسانی (جذب، آموزش، نگهداشت، کاربرد)، برنامه­ریزی نیروی انسانی (نظام شایسته­سالاری، بروزرسانی نظام اطلاعات نیروی انسانی، ساماندهی و متناسب­سازی نیروی انسانی، اصلاح و بازنگری مشاغل، بهره­گیری از توانمندی زنان، توانمندسازی کارکنان، تغییر و تحول سازمانی)، استقرار و توسعه سامانه­های الکترونیک و فناوری­های نوین (اتوماسیون اداری، زیرساخت)، هماهنگی درون  و میان سازمانی (روابط و ارتباطات،تصمیم­گیری همکارانه، یکپارچگی عملیات، نظارت و پایش)، مسئولیت­پذیری و پاسخگویی (قانونی، سازمانی، اخلاقی، اجتماعی، زیست­محیطی)، سلامت نظام اداری (صیانت از حقوق شهروندان، نظام رسیدگی به تخلفات اداری، قانون­گرایی، شفافیت، انضباط اداری و مالی) و عوامل محیطی با دو شاخص فرعی (محیط فیزیکی، محیط رفتاری)طبقه­بندی شدند. با استفاده از یافته­های پژوهش، الگویی تحت عنوان شاخص­های بهره وری در دستگاه های اجرایی استان سمنان ارائه گردید. امید می­رود الگوی تدوین شده به بهبود بهره وری در دستگاه های اجرایی کمک کند.

نویسندگان

سکینه جعفری

استادیار، گروه مدیریت آموزشی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Aithal, P. S., & Kumar, P. M. (۲۰۱۶). CCE Approach ...
  • Alavi Namour, M. M., Talebi, B., & Maleki Avarsin, S. ...
  • doi:۱۰.۳۰۴۹۵/jss.۲۰۲۱.۱۹۲۲۱۰۷.۱۲۹۸Appelbaum, E. (۲۰۱۵). High-performance work practices and sustainable economic growth. ...
  • Atuahene, B. T., & Baiden, B. K. (۲۰۱۸). Organizational culture ...
  • David, T, (۲۰۰۷). A quantitative review of the relationship between ...
  • King, N., Horrocks, C., & Brooks, J. (۲۰۱۸). Interviews in ...
  • Kour, J., El-Den, J., & Sriratanaviriyakul, N. (۲۰۱۹). The role ...
  • Zeraatkar, S., Rajabi Farjad, H., & Naqashzadeh, S. (۲۰۱۹). Identifying ...
  • نمایش کامل مراجع